Novice

Toyotina Corolla s karavanskim zadkom

Po ženevski premieri kombilimuzinskega Aurisa, ki je medtem postal Corolla, so pri Toyoti za jesenski termin najavili še prihod karavanske različice z modelnim imenom Corolla Touring Sports.

Toyota Corolla Touring Sports je bila za osvojitev evropskih trgov razvita v novem razvojnem in oblikovalskem centru Zaventem v Belgiji. Stilsko všečni karavan je zasnovan na novi platformi TNGA (Toyota New Global Architecture) in bo ob medosni razdalji 2.700 mm ponujal veliko udobja potnikom zadaj. Pri znamki namreč zagotavljajo, da ge za model z največ prostora za noge potnikov na zadnji klopi v tem razredu. Precej prostora bo namenjenega tudi prtljagi, saj bo 598 litrov zagotovo pokrilo večino družinskih potreb. Zunanjost deluje športno nizko, s strešnim zaključkom v slogu “shooting brake”, torej kot spoj karavana in kupeja. S kombinacijo nizke namestitve sedežev, nizko vpetega motorja in namestitve baterij pri hibridni različici so zagotovili nizko težišče in s tem še izboljšali vozne lastnosti.

V notranjosti so z uporabo novih in na otip prijetnejših materialov oblikovali modernejše ter potnikom prijetnejše okolje. Vozniku bodo na razpolago številni moderni pripomočki, med drugim prikazovalnik potovalnih informacij na vetrobranskem steklu, zvočni sistem JBL GreenEdge Premium, možnost brezžičnega polnjenja mobilnih naprav in multimedijski sistem Toyota Touch.

Motorna paleta ostaja enaka kot pri kombilimuzini. Dizelskih motorjev ne bo v ponudbi, bo pa na voljo bencinski motor s prostornino 1,2 litra, ki bo s pomočjo turbine zagotavljal 86 kW (116 KM) moči. Drugi del motorne palete za bolj ekološko usmerjene kupce pa bosta dve hibridni različici, 1,8-litrska z 91 kW (122 KM) moči oziroma 2,0-litrska s 134 kW (180 KM) moči.

Za še več podrobnosti bo potrebno počakati na avtomobilski salon v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kar se Janezek nauči, to Janez zna
Ford naj ne bi zmanjševal proizvodnje v Evropi