Novice

Cupra e-Racer je koncept električnega turnega dirkalnika

Le še dan nas loči od odprtja salona v Ženevi in Španci so opozorili, da bo tam poleg Cupre Atece čakala še dirkaška posebnost.

Kot prvi so se spomnili na elektrifikacijo turnega dirkalnika, pripravili svoj koncept in mu pripeli pomenljivo ime e-Racer. Da mislijo z njim resno, so potrdili z dostojno motorizacijo. Ta naj bi zmogla postreči s 680 KM trenutne moči in 408 KM trajne moči. Glede na priloženi fotografiji je videti, da je tehnično osnovan ravno tako na turnem dirkalniku in sicer Leonu Cupra TCR. Tega bodo Španci, mimogrede, ravno tako pripeljali v Ženevo.

Na izjemen vozni potencial e-Racerja opozorjajo izrazito poudarjena prednji in zadnji odbijač s pripadajočimi razširjenimi boki, nov pokrov motorja s spremenjeno masko, samosvoja kolesa in ogromen spojler vrh zadka. Športno noto dirkalnika na belo lakirani karoseriji lepo zaokrožujejo še kontrastni elementi iz ogljikovih vlaken.

Ker naj bi šlo pri e-Racerju za koncept dirkalnika v pravem pomenu besede, v njegovi kabini predvidoma ni odvečnega balasta, kot so okrasne obloge in podobni dodatki. Zato pa so vanjo namestili za dirkalnike obvezno varnostno kletko.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Drzni Jaguar I-Pace
Škodin koncept Vision X v hibridni sklop uvaja zemeljski plin