Novice

Škodin koncept Vision X v hibridni sklop uvaja zemeljski plin

Čehi so tik pred odprtjem mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi sprostili v javnost podatke o konceptnem križancu, s katerim pravzaprav najavljajo, svojega malega križanca osnovanega na isti tehniki kot Seat Arona.

Serijska izpeljanka koncepta Vison X se bo umestila v ponudbo pod Karoq, skupaj s Kodiaqom pa bodo tvorili zaokroženo ponudbo cestno terenskih križancev s Škodino značko.

Jasno bo serijski model izgubil oblikovalske elemente koncepta, kot so pogreznjene kljuke vrat, poudarjena kromirana maska motorja ter poudarjeno ozki LED žarometi. V kabini bosta barvitost in razgibanost nadomestila povečini črnina oblog ter drugi elementi potniškega prostora, poznani iz velikoserijskih Škod, kar velja tudi za volanski obroč koncepta s samo dvema prečkama ter digitalne merilnike pred njim.

Čehi so v sporočilu posebej poudarili, da je koncept Vision X tudi prva Škoda s hibridnim pogonom. A pri njem ne gre za samo še eno običajno združitev električnega in bencinskega motorja. Elektromotor žene zadnji par koles, s čimer so izhodiščno spredaj gnano platformo uspeli nadgraditi v štirikolesno gnano. Tudi bencinar v nosu ni čisto običajen, saj gre pri njem za aktualni 1,5-litrski štirivaljni TSI, nadgrajen na način, da lahko deluje tako na bencin kot tudi na stisnjen zemeljski plin (CNG). Rezultat je emisija CO2, ki naj bi znašala v povprečju ugodnih 89 gramov na prevoženi kilometer.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cupra e-Racer je koncept električnega turnega dirkalnika
Rolls-Royce Silver Ghost Collection v čast izvirniku