Novice

Cupra Leon VZ Cup s poudarjeno športnostjo

Nova ekskluzivna oprema modelu Cupra Leon prinaša poudarjeno športnost in slog ter dopolnjuje paleto visokozmogljivih adutov znamke Cupra.

Podobno kot osnovni model, bo tudi različica Cupra Leon VZ Cup na voljo v petvratni karoserijski izvedenki s kompaktnim zadkom in v karavanski različici Sportstourer. Že tako agresiven športni videz obeh Cuprinih Leonov bo v novem Cupra Leonu VZ Cup dodatno začinjen z novim zadnjim usmernikom zraka iz ogljikovih vlaken, stranskimi letvami iz temnega aluminija ter 19-palčnimi platišči z bakreno prevleko. Opcijsko bodo na voljo še ohišja vzvratnih ogledal iz ogljikovih vlaken v bakrenem odtenku.

Prepoznavnost nove različice bodo zagotavljali novi elementi notranjosti, ki dobiva športne školjkaste sedeže CupBucket v črnem ali petrolejno modrem usnju. Sedeži so bili prvič predstavljeni v modelu Cupra Formentor VZ5 in zagotavljajo še več bočne opore, njihova hrbtna stran pa je izdelana iz ogljikovih vlaken. Nizka namestitev sedežev zagotavlja večji izkoristek prostora in športnemu značaju primerno ergonomijo. Videz dodatno poudari armaturna plošča z bakrenimi šivi, ki bo tako kot sedeži na voljo v črni ali petrolejno modri barvi, ter volan z ergonomsko oblikovanimi in nameščenimi satelitskimi gumbi za zagon motorja in hitri preklop v način Cupra.

V motorni ponudbi bo možna izbira med elektrificiranim bencinskim 2.0 TSI e-Hybrid (180 kW / 245 KM), bencinskima štirivaljnikoma 2.0 TSI z 221 kW (300 KM) in 180 kW (245 KM) ter 2.0 TSI DSG 4 Drive (228 kW / 310 KM), ki bo na voljo v izvedenki Sportstourer.

Proizvodnja modela Cupra Leon VZ Cup bo potekala v proizvodnem obratu v Martorellu, z njo pa naj bi pričeli že v tem tednu. Po trenutnih načrtih naj bi bila prva vozila dobavljena v letošnjem marcu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën v Sloveniji že sprejema naročila za C5 X
Škodin prvi električni križanec kupejevskih linij