Novice

Nova generacija modela Cupra Leon tudi kot priključni hibrid

Cupra Leon, ki bo sledila Seatovi različici modela Leon naj bi v letu 2021 dobila tudi hibridni pogon.

Seat je na letošnji konferenci za medije predstavil nekaj načrtov v zvezi s prihodom novih modelov. Leta 2020 naj bi v prodajne salone prišla nova generacija modela Leon v petvratni in karavanski (ST) različici, ki bo na voljo tudi kot priključni hibrid. Kombinacija bencinskega motorja, združenega z zmogljivim elektromotorjem in manj kot 50 g/km emisij CO2, naj bi najverjetneje ponujala podobne zmogljivosti kot hibridni pogonski sklop koncepta Cupra Formentor.

Kmalu po začetku prodaje nove generacije modelov Leon naj bi za prihod najhitrejših različic novega modela poskrbeli pri Cupri. Glede na športni značaj nove Seatove podznamke se porajajo logična ugibanja, da morda Cuprinim inženirjem ne bo zadostovalo Formentorjevih 180 kW (245 KM) in bodo svoji različici Leona dodali še nekaj moči. Tovrstna ugibanja je neuradno potrdil tudi Wayne Griffiths, vodilni mož Cupre, ki je poleg potrditve uporabe zgoraj omenjenega hibridnega sklopa tudi namignil, da pri Cupri razmišljajo o povečanju zmogljivosti. Po njegovem mnenju je sicer osnovna zmogljivost hibridnega sklopa ustrezna, vendar naj bi jo bilo možno, s pomočjo ustreznih tehnoloških rešitev, še dodatno povečati.

Cupra naj bi v prihodnosti pripravila tudi popolnoma električen model, ki naj bi bil zasnovan na platformi MEB skupine Volkswagen in naj bi bil v skladu s športnim temperamentom znamke.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express, Cupra.  Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai v študiji virtualnega kokpita predvideva volanske zaslone na dotik
BMW ostaja zvest motorjem V12 še vsaj do 2023