Novice

DBS Superleggera Volante je najhitrejši kabriolet znamke Aston Martin

Saj ne, da bi si pri vožnji s spuščeno streho želeli visokih hitrosti, a je Aston Martin z novim DBS Superleggera Volante kljub vsemu pripravil impresiven avtomobilski paket.

 

Najhitrejši kabriolet, kar so jih kdaj izdelali pri znamki Aston Martin, ima nameščen 5,2-litrski agregat V12 twin-turbo, ki poskrbi za 533 kW (725 KM) moči in 900 Nm navora, v povezavi z osemstopenjskim avtomatskim menjalnikom pa pri pospeševanju iz mirovanja do hitrosti 100 km/h zabeleži zavidljiv rezultat 3,6 sekunde. V primernih razmerah naj bi se njegova hitrost v vožnji povzpela kar do 340 km/h.

V oblikovnem pogledu novi kabriolet seveda večino glavnih potez prenaša iz kupejevske različice, so pa pri znamki dodali, da so mu poglobili stranske reže za preusmerjanje zraka od prednjih kolesnih lokov, kar naj bi poskrbelo za boljšo stabilnost pri visokih hitrostih. Dodatno k temu pripomore posodobljeni sistem Aeroblade ll za povečanje potiska k tlom na zadku vozila.

Seveda je največja razlika v primerjavi s kupejem v mehki osemslojni zložljivi strehi, ki naj bi za odpiranje potrebovala 14 sekund, kupci pa lahko izbirajo med osmimi različnimi barvami. Pod zaprto in pri odprti strehi se lahko v DBS Superleggera Volante sicer prevažajo štirje potniki, a vsi vemo, da bosta res uživala le prednja dva.

Prve dobave naj bi srečni kupci pričakovali v tretjem kvartalu letošnjega leta, cene pa naj bi se na nemškem trgu začele pri 295.500 evrih.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Elon Musk najavlja prihod samovozečih taksijev
Električna vožnja po meri z vozili Hyundai in Kia