Novice

Delphi, BMW, Intel in Mobileye v skupen razvoj avtonomne tehnologije

Delphi Automotive je že pred leti začel razvijati avtonomno tehnologijo, vmes so v Kaliforniji testirali avtonomne prototipe, zdaj pa so sklenili pomembno partnerstvo z nekaterimi avtomobilskimi podjetji.

Delphi se je pridružil podjetjem BMW, Intel in Mobileye kot razvojni partner za avtonomna vozila. V izjavi so razkrili, da bodo v povezavi delovali kot sistemski integrator pri ustanavljanju avtonomnih voznih sistemov, ki bi jih lahko ob BMW-ju uporabljali še številni drugi avtomobilski proizvajalci.

”Od začetka smo oblikovali naše sodelovanje na neekskluzivni arhitekturi za tehnologijo prihodnosti. S pridružitvijo Delphija smo znatno okrepili naš razvoj avtonomne vožnje in naredili korak naprej pri širjenju te tehnologije po celotni industriji,” je dejal Klaus Fröhlich, član uprave BMW AG.

Kevin Clark, predsednik in izvršni direktor Delphija, je o novem partnerstvu povedal: ”To je odlična priložnost za Delphi, da uporabi tehnično poglobljenost in izkušnje v avtonomni vožnji ter električni arhitekturi pri pomoči sodelujočim partnerjem v razvoju in uvedbi produktov v večjem obsegu. Naše tesno poslovno sodelovanje z vsemi tremi partnerji služi kot trdna osnova za uspeh.”

Tudi najnovejše sodelovanje je odraz trenda, da se podjetja med seboj združujejo v razvoju avtonomne tehnologije. Waymo tesno sodeluje s Fiat Chrysler Automobiles, Volkswagen in Audi z Nvidio, Chevrolet je sklenil sodelovanje z Lyftom, Volvo z Uberjem in Toyota z Nvidio ter Boschem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Intel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najprestižnejši Renaultov Trafic
Manjše spremembe v potniški kabini za boljšo Mini izkušnjo