Novice

Dežela Land Roverjev v Himalaji

V indijski Zahodni Bengaliji so prebivalci male vasi Sandakphu, ki leži v neposredni bližini meje z Nepalom, povsem odvisni od 45 vozil Land Rover starejšega letnika, s katerimi se lahko prebijejo do prvih obljudenih krajev. Zato je to področje v javnosti poznano tudi kot »Dežela Land Roverjev«.

V okviru praznovanja 70-letnice znamke Land Rover, ki ga zaznamuje datum 30. april 1948, ko so na avtomobilskem salonu v Amsterdamu premierno pokazali svoj prvi model, so predstavniki proizvajalca iz Coventryja obiskali omenjeno »Deželo Land Roverjev«. Prebivalci vasice Sandakphu, ki leži na kar 3.636 metrih nadmorske višine, namreč za prevoz uporabljajo floto Land Roverjevih terenskih vozil, med katerimi ima najstarejši kar 61 let (letnik 1957).

S terenskimi vozili Land Rover se prebivalci vasice v Zahodni Bengaliji prevažajo do dobrih 30 kilometrov oddaljenega kraja Maney Bhanjang, ki je sicer znan kot izhodiščna točka za treking izlete. Povezava med obema krajema poteka po izjemno zahtevnem cestišču, zatorej ne čudi, da prav vsa vozila, ki jih uporabljajo vaščani, izjemno skrbno vzdržujejo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Turistična paranoja
Primerjava sistemov za pomoč vozniku kmalu po enotnih kriterijih