Novice

Land Roverjevih 70 let

Sedem desetletij zgodovine britanske znamke Land Rover je zaznamovalo veliko impresivnih modelov, pa tudi ljudi in zgodb, ki so pomagali pri oblikovanju legende o terenskih avtomobilih.

Zadnji dan aprila ima v zgodovini Land Roverja prav poseben pomen, saj so 30. aprila 1948 na avtomobilskem salonu v Amsterdamu premierno pokazali svoj prvi model (Land Rover Series 1). Sedemdeseto obletnico obeležujejo z različnimi dogodki, med katerimi je tudi globalni prenos posebnega dogodka, posvečenega priljubljenim štirikolesno gnanim terenskim vozilom in ljudem, ki v njih uživajo. V njem so zajeli tako izjemne modele kot tudi navdahnjene ljudi iz preteklosti, posebnosti iz tovarne in pogled v prihodnost.

Z več kot sedem milijoni prodanih enot in nešteto zgodbami o premagovanju najzahtevnejših terenov znamka Land Rover zagotovo izstopa v globalnem merilu. Ralf Speth, izvršni direktor proizvajalca, je ob tej posebni priložnosti izjavil: “Land Rover je bil rojen s predstavitvijo enega samega avtomobila. Danes je naša družina športno uporabnih vozil dokaz o pionirskem duhu inovacij, ki je zaznamoval Land Rover v sedmih desetletjih. Naša družina modelov Defender, Discovery in Range Rover ponuja neverjetne zmogljivosti, vsestranskost in razkošje, kar nam daje odlično podlago za novih 70 let uspeha. Land Roverji so veliko več kot samo najbolj zmogljiva terenska vozila. Povezujejo ljudi s strastjo za pustolovščine in željo, da bi iz našega sveta naredili nekaj več. Od naših zaposlenih do kupcev in navdušencev, gre za družino, zaradi katere je Land Rover poseben.”

Avtomobilizem.com (Vir, foto, video: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dobre pnevmatike opravljajo svoje delo neopazno
Lynk&Co na evropski trg le s hibridnimi in električnimi izvedenkami