Novice

DS pripravlja srednje velik športni terenec

Pri PSA-jevi prestižnejši znamki DS se precej resno pripravljajo na prihod srednje velikega športno uporabnega vozila, ki naj bi predstavljalo konkurenco Audiju Q5, BMW-ju X3 ter Mercedes-Benzu GLC. Novi Model naj bi bil zasnovan na konceptu Wild Rubis, ki so ga predstavili pred tremi leti v Šanghaju.

Omenjeno novico je potrdil Maxime Picat, nekdanji prvi mož znamke Peugeot, ki je v letošnjem letu prevzel v koncernu PSA vodenje regije Evropa, in dodal, da bo omenjeno vozilo prišlo na trg leta 2018. Novi športni terenec, ki se bo naslanjal na koncept Wild Rubis, naj bi predstavili takoj po lansiranju manjšega križanca, ki bo zasnovan na novi generaciji DS 3.

Pri znamki DS se hkrati zavzemajo, da bi že v bližnji prihodnosti postali proizvajalec z ničelnimi emisijami, pri čemer bi popolnoma električno gnane modele ponujali zgolj v nižjih segmentih, pri večjih pa bi se usmerili v priključno hibridno tehnologijo. To pomeni, da bi se s slednjim pogonskim sklopom ponašal tudi njihov napovedani srednje veliki SUV, medtem ko bo manjši crossover na osnovi modela DS 3 zgolj električen.

V načrtu je še predstavitev naslednika modela DS 4 ter v letu 2019 najprestižnejši model, ki bo nastal na osnovi koncepta Divine in naj bi bil prvenstveno namenjen kitajskemu trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: DS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Ford GT40
Trkaj ima Nov avto, kaj pa vi?