Novice

Ekskluzivni ogledi Pininfarininega električnega superšportnika v Montereyu

Oblikovalska hiša Pininfarina je sporočila, da nameravajo svoje prvo vozilo pod okriljem lastne znamke prikazati potencialnim kupcem za zaprtimi vrati v okviru avtomobilskega tedna v Montereyu.

Visokozmogljiva ultraluksuzna električna mobilnost je bistvo znamke Automobili Pininfarina v lastništvu indijske Mahindre, s katero je oblikovalska hiša Pininfarina stopila med proizvajalce avtomobilov. Sedež podjetja je v Münchnu, na čelu direktorjev pa je Michael Perschke, ki je včasih delal za znamko Audi. Marcus Korbach, direktor prodaje, prav tako prihaja iz skupine Volkswagen (Bugatti). Vodja oblikovanja je Luca Borgogno, ekipo inženirjev pa vodi Paolo Dellacha, ki prihaja z izkušnjami od Ferrarija in Maseratija.

Čeprav svoje prve dobave napovedujejo za leto 2020, se že nekaj časa govori o modelu s kodnim imenom PF0 (PF Zero), baterijskem električnem hiperšportniku, za katerega naj bi si tehnologijo sposodili pri Mahindrini ekipi Formule E in morda tudi v podjetju Rimac Automobili. Če so nam zaenkrat postregli z nekaj oblikovalskimi skicami, pa naj bi prvi prototip ekskluzivno pokazali potencialnim kupcem že avgusta v okviru avtomobilističnega dogodka v Montereyu. Takrat bodo najverjetneje nekaj več informacij posredovali tudi širši javnosti z bolj plitvimi denarnicami (po neuradnih informacijah naj bi PF0 stal okvirno 2,14 milijona evrov).

Pininfarino PF0 naj bi izdelali v sto primerkih, med skopimi ciljnimi indikatorji zmogljivosti pa so pri Pininfarini zaenkrat navedli, da naj bi se iz mirovanja do hitrosti 100 km/h pognal v manj kot dveh sekundah, do 300 km/h v manj kot dvanajstih sekundah, najvišja hitrost pa naj bi presegala 400 km/h. Z enim polnjenjem naj bi (z umirjeno vožnjo?) prevozil vsaj 500 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Automobili Pininfarina, Motor Authority. Skice: Automobili Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predelava na avtoplin (LPG) v praksi
BMW v dogovor o dobavi baterij s kitajskim CATL