Novice

Električni Hyundai Kona bo predstavljen v Ženevi

Hyundai bo spomladi 2018 na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil električno izvedenko svojega najnovejšega križanca s 390-kilometrskim dosegom v idealnih razmerah.

Električna Kona naj bi imela po napovedih vgrajen drugačen pogonski sklop kot povsem električni Ioniq, kar naj bi vključevalo tudi večji baterijski paket. Rezultat naj bi bil 390-električni doseg z enim polnjenjem, seveda v idealnih razmerah.

Hyundai namerava ob električni različici Kone do leta 2020 predstaviti še 15 elektrificiranih modelov, med katerimi bodo hibridi, priključni hibridi, električni avtomobili ter avtomobili s pogonom na gorivne celice – deseterica izmed omenjenih naj bi bila namenjena evropskemu trgu. Načrti za elektrifikacijo modelne palete med drugim predvidevajo predstavitev športno uporabnega vozila z naslednjo  generacijo pogona na gorivne celice in več kot 800-kilometrskim dosegom ter uvedbo prve znamkine arhitekture, namenjene izključno električnim vozilom.

Ob začetku evropske prodaje je Hyundai Kona na voljo s paleto bencinskih motorjev ter možnostjo izbire štirikolesnega pogona.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Električni Hyundai Kona bo predstavljen v Ženevi"


mrtwelvetrees
6 leta 6 meseci nazaj

To pomeni, na cesti nekje 250km realnega dosega?

 
Tudi Slovenija z letom 2030 postavlja mejnik za prodajo avtomobilov s klasičnim pogonom
Aston Martinov DB11 še v brezstrešni različici