Novice

Neumann verjame v avtomobilsko električno prihodnost

Nekdanji izvršni direktor znamke Opel se je odločil, da bo svojo poslovno kariero nadaljeval v ameriškem start-upu za električne avtomobile Evelozcity, ki naj bi ga podpirali investitorji iz Evrope, Tajvana in Kitajske.

Karl-Thomas Neumann bo v novem podjetju s sedežem v Kaliforniji v družbi nekdanjega finančnika v BMW in Faraday Future Stefana Krauseja in Ulricha Kranza s podobno karierno potjo, le v vlogi tehničnega strokovnjaka. Četrti član ekipe je vodja oblikovanja Richard Kim, ki je bil eden od ustanoviteljev Faraday Future, pred tem pa med drugim šef Volkswagnovega oblikovalskega studia v Santa Monici.

Prav tesne povezave s podjetjem Faraday Future so podlaga za odprto tožbo slednjega na sodišču v ZDA, v kateri kitajski podjetnik Jia Yueting ustanoviteljem start-upa očita, da so mu odpeljali številne tehnične strokovnjake, ki naj bi s seboj odnesli tudi poslovne skrivnosti.

Neumann, ki je bil že pri Oplu precej aktiven na Twitterju, je sledilcem sporočil, da se trenutno še ukvarja s pridobivanjem ameriške vize, a naj bi po načrtih odletel v Los Angeles že v prihodnjem tednu. Hkrati pa vabi k pregledu profilov novih strokovnjakov, ki jih nameravajo zaposliti v podjetju Evelozcity, kjer ekipa trenutno šteje 100 članov.

Vloga Neumanna v start-upu je nadzor konceptov mobilnosti (med drugim tehnologij povezljivosti), trženje, področje uporabniških izkušenj, strategija veriženja blokov in evropski trg. Evelozcity naj bi razvijal velikoserijski osebni avtomobil, namenjen širokemu krogu potrošnikov, dostavnik in vozilo za prevoz na zahtevo. Vsi naj bi bili zasnovani na arhitekturi “rolke”, ki bo predstavljala ohišje za pogonski sklop in baterije. Prvo vozilo naj bi na ameriškem trgu predstavili leta 2021, nato pa se nameravajo razširiti še na evropski in kitajski trg.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Evelozcity, Automotive News Europe. Foto: Evelozcity.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotino priznanje Ichiban tudi letos v Izolo
Električni Kia Niro prvič v Parizu