Novice

Električno gnani Crafter

Pri nemškem Volkswagnu so po aferi Dieselgate spremenili strategijo razvoja, pri čemer dajejo velik poudarek električnemu pogonu. Na sejmu gospodarskih vozil v Hannovru so predstavili koncept električno gnanega Crafterja, ki se bo ponašal z več kot 200 kilometrskim dometom.

Na osnovi druge generacije gospodarskega modela Crafter, ki jo prav tako predstavljajo na letošnjem sejmu v Hannovru, so pri nemškem proizvajalcu ustvarili še verzijo e-Crafter, ki se ponaša z električnim agregatom. Le ta proizvede 136 »konjev« največje moči ter ima 290 Nm najvišje navorske vrednosti, hitrost pa je omejena na 80 km/h. Elektromotor črpa energijo iz litij-ionske baterije (kapacitete 43 kWh), ki se nahaja pod dnom tovornega prostora in ne vpliva niti na prtljažni volumen, niti na nosilnost (najvišja možna je 1.709 kg).

Polno napolnjena baterija omogoča v idealnih razmerah okrog 200 kilometrov dometa, na hitrem polnilcu pa jo je mogoče napolniti do 80% v 45 minutah. Pri Volkswagnu so hkrati dodali, da pripravljajo še različico z močnejšim akumulatorjem, s katerim bi lahko e-Crafter dosegel več kot 400 kilometrov poti.

Električno gnani Crafter se bo od ostalih različic razlikoval tudi po posebni modri karoserijski barvi (Reef Blue), modri letvici na maski ter dnevnih lučeh LED v obliki črke C, prepoznavnim detajlom novodobnih električno gnanih Volkswagnovih vozil.

E-Crafter naj bi se pojavil na trgu v naslednjem letu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Električno gnani Crafter"


Firediver
7 leta 7 meseci nazaj

Hecno bi bilo videti enega takega počasneta med vsemi ostalimi dirkajočimi furgoni..ko bo naložen do največje nosilnosti, ga bo treba pri registraciji vpisati še v register nepremičnin! .

 
Prvi dizelsko gnani Bentley
Oznaka JCW še za šestvratnega Clubmana