Novice

Oznaka JCW še za šestvratnega Clubmana

Novi član Minijeve družine z oznako John Cooper Works (JCW) je postal šestvratni posebnež Clubman.

Mini John Cooper Works Clubman se bo pridružil ostalim športno nabritim članom družine. Tako kot pri kombilimuzini, kabrioletu in Countrymanu v paketu z atraktivnim zunanjim videzom prihaja še navit dvolitrski prisilno polnjen bencinski agregat s 170 kilovati moči in 320 njutnmetri navora. Toda Clubman JCW se bo od ostalih ločil po pomembni lastnosti – štirikolesnem pogonu All4.

Kot navaja britanski proizvajalec vozil, najhitrejši prtljažnik v družini pospeši od 0 do 100 km/h, s 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, v le 6,3 sekundah. Za varno zaviranje skrbijo zavore Brembo, za zvok športni izpuh in za odlične vozne lastnosti številni dodatki JCW. V potniški kabini lahko, poleg novih barvnih odtenkov, vidimo nekaj značilnih elementov in školjkaste športne sedeže.

Do sedaj je bil najmočnejši predstavnik Clubman S, vendar je s 141 kilovati močno zaostajal za športno konkurenco. Volkswagen Golf GTI, Seat Leon Cupra, Ford Focus ST, Peugeot 308 GTi in Renault Megane R.S. so bistveno močnejši in vozniku nudijo več športne zabave, zato so se pri Miniju odločili, da to spremenijo s prihodom različice JCW. Po moči se sedaj uvršča v zlato sredino, vendar bo zaradi pametnega štirikolesnega pogona postal resen tekmec, ki veliko stavi tudi na vedno odlične vozne lastnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Autoexpress. Foto: Mini)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električno gnani Crafter
Ultimativna Seat Ateca X-Perience