Novice

Priključna hibridnost za Peugeot 508, 508 SW in 3008

V sklopu PSA-jeve zaveze, da bodo od leta 2019 naprej vsak nov model ponudili trgu tudi z elektrificirano izpeljanko pogonskega sklopa, bo v drugi polovici 2019 stekla prodaja hibridnih modelov 508, 508 SW in 3008.

Prva dva bosta na voljo z dvokolesno gnano opcijo priključnega pogona Hybrid, zadnji pa s štirikolesno gnano izpeljanko Hybrid4. Bistvena razlika glede na hibridna pogona prejšnje generacije v modelih 508 RXH in 3008 Hybrid4 je v izboru motorja z notranjim zgorevanjem. Turbodizelski 1.6 HDi so namreč zamenjali s turbobencinskim 1,6-litrskim agregatom PureTech.

V dvokolesno gnani izpeljanki Hybrid, namenjeni limuzini 508 in karavanu 508 SW, razvija ta največ 180 KM (132 kW), skupaj z 110-»konjskim« elektromotorjem pa postreže z največjo sistemsko močjo 225 KM (165 kW). Oba motorja ženeta preko e-EAT8 samodejnega menjalnika prednji kolesni par. Dodatni »e« v imenu slednjega opozarja, da gre pri njem za elektrificirani naravi pogona prilagojeno izvedbo menjalnika, pri čemer je klasično hidravlično sklopko (prenosnik navora), iz prostorskega razloga, nadomestila mokra lamelna sklopka. Kot priključni hibrid se lahko strogo na elektriko, po zaslugi 11,8-kilovaturne baterije (nameščene pod zadnjo sedežno klopjo), vozi največ 135 km/h hitro in pride z eno polnitvijo največ 40 kilometrov daleč (po standardu WLTP) oziroma 50 km po bolj optimističnem NEDC protokolu. Francozi pri tem zagotavljajo, da bosta tudi ob vgrajeni bateriji prostornina in uporabnost prtljažnikov obeh izpeljank ohranjeni v celoti.

Štirikolesno gnana izpeljanka Hybrid4 gradi na dvokolesni verziji z nekaj popravki, ki bistveno povečajo sistemsko moč, Peugeotu 3008 pa izboljšajo tudi pripravljenost na potepe po terenu. Dvig skupne sistemske moči sklopa na kar 300 »konjev« je deloma posledica dodatnih 20 KM turbobencinarja, deloma pa tudi dejstva, da je ob zadnjo os primaknjen še en, ravno tako 110-»konjski« elektromotor. Tako motoriziran 3008 Hybrid4 naj bi premogel skupno 450 Nm navora ter pospešil do stotice v kar hitrih 6,5 sekundah. Bodisi zaradi večje nazivne moči ali pa kar tako, a Hybrid4 ima primaknjeno tudi večjo baterijo. Ta po zaslugi 13,2 kWh omogoča hibridnemu 3008 priti z eno polnitvijo največ 50 km daleč (WLTP) oziroma po NEDC-ju 60 kilometrov daleč. Francozi po zaslugi elektrificiranega štirikolesnega pogona jasno poudarjajo tudi izboljšane zmogljivosti avta na neutrjenem terenu.

Elektrifikacija pogonskega sklopa bo omogočala različne režime delovanja pogona. Avto se ob vsakem zagonu zbudi v lokalno brezemisijski način Zero Emission. Odvisno od napolnjenosti baterije lahko potem sistem sam ali na voznikovo izrecno željo preklopi v režim Hybrid, kjer elektrika in bencin skrbita za kar najbolj učinkovito izrabo obeh energentov. Vklop Sport-a veleva sočasno delovanje obeh tipov motorjev za največje zmogljivosti. V  primeru 3008 Hybrid4 je tu še način 4WD, ki že s svojim imenom pojasni funkcionalnost. Zadnja in samo modelu 508 Hybrid lastna je izbira Comfort, ki združi njegov hibridni pogon in elektronsko krmiljeno vzmetenje v najbolj udobno možno vožnjo. Delovanje hibridnega pogona si bodo lahko uporabniki ogledovali v resničnem času na ustrezno animirani grafiki, prikazani na osrednjem zaslonu Peugeot i-Cockpita. Voznik bo dodatno preko prikazov na desni strani merilnikov dodatno obveščen o njegovem načinu uporabe hibridnega pogona z napisi »Eco« (za primer energetsko optimalne načina vožnje), »Power« (dinamična vožnja) in »Charge« (polnjenje baterij med iztekanjem ali zaviranjem vozila).

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche opušča modele z dizelskimi motorji
Namerava Audi pod znamko Horch tržiti vrh svoje ponudbe?