Novice

Enajsta Honda Civic

Honda je predstavila prve podrobnosti in fotografije nove generacije modela Civic, ki je v primerjavi z aktualnim doživela vrsto sprememb.

Enajsta generacija enega najbolj prodajanih modelov znamke, prvič predstavljenega davnega leta 1973, je poleg osveženega videza zunanjosti, izboljšane šasije ter novih tehnologij, dobila še prenovljeno notranjost in izboljšane pogonske sklope. Na voljo bo v paketih opreme LX, Sport, EX in Touring.

V primerjavi s predhodnikom so se pri novi generaciji oblikovalci vrnili k mehkejšim in bolj zaobljenim linijam. Vitkejše poteze so vidne že ob prvem pogledu na sprednji del, ki bo prepoznaven po maski z zmanjšanimi režami hladilnika in novih, ožjih sprednjih LED žarometih. Stranske linije nadaljujejo zgodbo sprednjega dela in se zaključujejo v zadku, ki je nekoliko širši, prav tako kot tudi zasnova zadnjih luči. Medosna razdalja je v primerjavi z aktualnim modelom povečana za 35 mm, z uporabo kombinacije jekla in aluminija pa so izboljšali trdnost, medtem ko so boljše vozne lastnosti zagotovili z novimi nastavitvami vzmetenja in sistema krmiljenja.

Tudi notranjost nove generacije Honde Civic je bila deležna nadgradnje v smislu optimizacije, varnosti in uporabe sodobnih tehnologij. Poleg možnosti digitalnega kokpita z 10,2-palčnim zaslonom bo za podajanje informacij skrbel osrednji zaslon multimedijskega sistema velikosti 7 palcev, ob izbiri višjega paketa opreme ali ob doplačilu pa bo zaslon na dotik lahko tudi 9-palčni. Multimedijski sistem bo že standardno povezljiv s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay, paket opreme Touring pa prinaša še možnost brezžičnega polnjenja in zvočni sistem Bose z dvanajstimi zvočniki.

Motorno paleto bosta sestavljala bencinski 2,0-litrski atmosferski motor s 160 KM in 187 Nm navora ter 1,5-litrski turbinsko gnani štirivaljni bencinar s 182 KM in 240 Nm navora, ki bosta na ameriškem trgu na voljo v kombinaciji z brezstopenjsko avtomatiko, prilagojeno vsakemu motorju posebej.

Pri Hondi za začetek predstavljajo le limuzinsko različico. Prihod kombilimuzine in točen datum predstavitve na naši strani Atlantika zaenkrat še ni znan, po neuradnih napovedih pa naj bi petvratna različica na evropski trg prišla do konca letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Honda. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Enajsta Honda Civic"


tha_man
2 leta 10 meseci nazaj

Prejšnji mi je bil bolj všeč, tale zgleda kot da prihaja iz osemdesetih (ne retro, ampak dejansko iz tistega časa). Znotraj so zanimivi zračniki.

drugmirko
2 leta 10 meseci nazaj

sedemdesetih… vsaj znotraj je meni zelo sedemdeseta. i to “in absolutely good way”!

tha_man
2 leta 10 meseci nazaj

ja znotraj je res bolj sedemdeseta. notranjost mi je všeč, po svoje škoda, da ni zaslon tam spodaj pod klimo, kot je bil v tistih časih radio. sicer bi bilo neergonomsko, ampak zgledalo bi pa kul 🙂

2 leta 10 meseci nazaj

Takšen strleči zaslon mene spominja na nagrobnik.

Firediver
2 leta 10 meseci nazaj

Zanimiva oblika armature (v pozitivnem smislu) glede na to, da je Honda (in dosedanje oblikovanje interierja). Zaslon je pa točno tam, kjer je najbolj uporaben- za tako pozicijo ga ne moreš vgraditi v armaturko, saj bi bila le-ta preglomazna in zgornji rob previsok.

mrtwelvetrees
2 leta 10 meseci nazaj

“bencinski 2,0-litrski atmosferski motor s 160 KM ” to je pa zelo zamorjen motor…

RedBaron
2 leta 10 meseci nazaj

Ne vem, če je ravno zamorjen… je pa definitivno ga treba zavrtet višje, da se kaj konkretnega zgodi, kot pa turbaka. Sicer pa tudi cca 190 Nm ni tako malo, to je na nivoju litrskih turbakov, vendar verjetno ne že pri 1750 rpm in potem konstanta do 4000.

Dolgoročno gledano, je verjetno bolj “ziher” kot naviti 1.0T 3 valjnik, morda sicer za kakšen dcl večjo žejo in precej višjo cestnino.

Če ga ekologija ni preveč “zadušila”, bi znal biti prijeten za vožnjo.

xxl
2 leta 10 meseci nazaj

In večen, ampak ja, raje imam TB. Dizajn pa, očiščen navlak prejšnjega modela, ni pa ne vem kaj.

 
Volkswagen na poti do ničelnih emisij
Nemčija z novimi nahajališči litija