Novice

Honda do 2021 iz evropske ponudbe umika dizle

Premik v smeri bolj ali manj izrazite elektrifikacije modelov pomeni, da bo Honda v Evropi v svojih modelih prenehala ponujati dizelske motorje.

Pri Hondi so sporočili, da namerevajo do leta 2021 umakniti vse dizelske pogonske opcije iz svojih modelov, ki jih prodajajo v Evropi. S svežim CR-V so to že naredili, saj je v njem nekdaj zelo priljubljeno dizelsko opcijo nadomestila hibridna izpeljanka.

Sklepa se, da je odločitev povezana s februarsko najavo Honde, da bodo leta 2022 ugasnili svoj obrat v britanskem Swindonu. Naj spomnimo, da je to lokacija, kjer proizvajajo 1,6-litrske dizelske agregate za potrebe v Evropi prodajanih modelov Civic in HR-V, dodatno pa je v tem obratu tudi trenutna proizvodnja avtomobilov močno pod zmogljivostmi.

Kombinacija vse strožjih emisijskih zahtev in z njimi povezanih vložkov v razvoj tehnike za zagotovitev ustrezno čistih dizelskih izpuhov je prisilila proizvajalce v umik dizelskih opcij pogonskih agregatov v njihovih modelih.

Poleg opustitve dizelskih agregatov pa Honda razmišlja tudi o klestenju obstoječe prodajne palete. Do leta 2025 naj bi tako nabor modelov in njihovih izpeljank zmanjšali za 30 odstotkov, s tem pa prihranili pri proizvodnih stroških deset odstotkov sredstev, ki naj bi jih usmerili v razvoj in raziskave. Slednje gre z roko v roki s Hondino najavo, da bodo ravno tako do leta 2025 elektrificirali celotno paleto modelov. Prva dva na vrsti sta bodoči Jazz, ki bo imel ravno tako hibridno opcijo, ter seveda mala, baterijsko-električna Honda e.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dejanja Carlosa Ghosna tudi pod drobnogledom ameriških oblasti
Tata Motors pripravlja paleto električnih vozil