Novice

Erdogan vabi Teslo v Turčijo

Elon Musk naj bi po sestanku s turškim predsednikom dejal, da je Turčija ena resnejših kandidatk za lokacijo novega proizvodnega obrata.

Turški predsednik Erdogan je na nedavnem srečanju z Elonom Muskom v New Yorku povabil vodilnega moža Tesle k izgradnji novega proizvodnega obrata v Turčiji. Srečanje je potekalo v nebotičniku Turkish House nedaleč od stavbe Združenih narodov, kjer bo do konca tedna potekalo 78. zasedanje Generalne skupščine ZN, ki se ga udeležuje tudi turški predsednik.

Direktor Tesle je med srečanjem potrdil, da Turčija predstavlja eno vodilnih lokacij za izgradnjo njihove nove tovarne, prav tako pa Tesla že sodeluje s številnimi turškimi dobavitelji. Pogovarjala sta se tudi o sodelovanju na področju razvoja umetne inteligence in Muskovega satelitskega internetnega omrežja Starlink, kjer podjetje SpaceX želi pričeti ponujati svoje storitve. Erdogan je ob tej priložnosti Elona Muska povabil na festival Teknofest v Izmirju, kjer bodo konec septembra potekala srečanja in predstavitve s področja vesoljskih in ostalih tehnologij.

Tesla sicer še naprej išče lokacije za postavitev svojih proizvodnih objektov, ena od možnih bi bila tudi Indija, kjer bi potekala proizvodnja cenovno dostopnejših modelov. Trenutno proizvodnja Teslinih vozil poteka v šestih tovarnah, v teku pa je izgradnja sedme v Mehiki.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Tiguan: svetovna premiera prodajne uspešnice
Ameriška stavka delavcev avtomobilske industrije razkriva globje bojazni