Novice

Volkswagen Tiguan: svetovna premiera prodajne uspešnice

Nemški avtomobilski proizvajalec je razkril novo generacijo kompaktnega športnega terenca, ki poleg zaobljenih oblik dobiva nabor najsodobnejših tehnologij.

Volkswagen Tiguan je eden globalno najuspešnejših modelov nemške znamke, za katerega se je od predstavitve prve generacije v letu 2007 odločilo več kot 7,6 milijona kupcev. Tretja generacija modela je zasnovana na aktualni modularni prečni platformi MQB evo, ki ob večji učinkovitosti podpira širok nabor pogonskih sklopov.

Novi generaciji Tiguana so Volkswagnovi oblikovalci ob izboljšani aerodinamični zasnovi namenili več oblin ter markanten sprednji del s ploskimi novo razvitimi LED žarometi IQ.Light in s steklenim prečnim pasom. Atletski videz poudarjajo ramenske linije nad kolesnimi loki, prepoznavnost zadka pa zagotavlja LED svetlobni trak, ki povezuje zadnje luči. Videz zaokrožajo nova platišča, ki bodo na voljo v velikostih do 20 palcev.

Prenove je bila deležna tudi notranjost, ki ob spremenjeni zasnovi armaturne plošče dobiva naslednjo generacijo digitalne instrumentne plošče v kombinaciji z do največ 15-palčnim sredinsko nameščenim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema. Ob novi generaciji sistema prikazovalnika na vetrobranskem steklu bo upravljanje številnih funkcionalnosti olajšalo večfunkcijsko stikalo z integriranim OLED zaslonom. Učinkovitejše in še bolj intuitivno upravljanje bosta omogočala spremenjena zasnova menijev informacijsko-multimedijskega sistema in izboljšan glasovni pomočnik.

Za pogon nove generacije modela Tiguan bo na voljo široka paleta pogonskih sklopov – dizelski TDI, bencinski TSI ter hibridne kombinacije. Platforma MQB omogoča namestitev bencinskih motorjev v kombinaciji s tehnologijo blagega hibrida (eTSI) in priključno-hibridne pogonske sklope eHybrid, ki naj bi omogočali približno 100 km čiste električne vožnje. Vse pogonske kombinacije bodo na voljo izključno v povezavi s samodejnim menjalnikom DSG, ki se ga upravlja s pomočjo obvolanske ročice in obvolanskih prestavnih tipk za volanom. Udobnejšo vožnjo in dinamiko bo lahko zagotavljal sistem prilagodljivega uravnavanja podvozja DCC, opcijsko pa bo na voljo tudi sistem DCC Pro z dvo-ventilskimi blažilniki.

Novi Tiguan bo v prodajnih salonih na voljo v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Volkswagen Tiguan: svetovna premiera prodajne uspešnice"


ban
7 meseci 9 dni nazaj

Tp avto, tako kot vse kar pride iz VW.

Gosic
7 meseci 8 dni nazaj

Kaj takega? Kdo bi si mislil.

Polo78
7 meseci 9 dni nazaj

Če zunanjost še nekak prebavim pa mi znotraj ta minimalizem ni všeč. Prodajal se pa verjetno bo, če ne drugega zaradi široke palete motorjev, kar večina konkurence žal več ne ponuja.

thunderbolt
7 meseci 9 dni nazaj

A to je bila kitajska podruznica zadolzena za oblikovanje??

7 meseci 9 dni nazaj

Prava grdoba v primerjavi s trenutnim.

 
Fiat 600 še s hibridnim pogonom
Erdogan vabi Teslo v Turčijo