Novice

FCA pokopal upanje o prihodu Alfe Romeo GTV in 8C

Mike Manley očitno uresničuje napoved, da bodo v prihodnje stavili predvsem na krepitev navzočnosti s ponudbo Jeepov, tako s širitvijo prodajne mreže kot tudi z novimi moveli. Na račun tega, je razumeti zadnje namige in informacije iz FCA, bodo prikrajšani pri Alfi Romeo.

Kaže namreč, da so Italijanom sklestili načrte širitve modelne palete. Iz osveženih preglednic bodočih modelov Alfe Romeo ostajata Giulia in Stelvio ter manjši brat slednjega. Tega zaenkrat uradno označujejo kot C-UV, a se že ve, da bo v roku leta dni, ko zapelje na ceste, prevzel ime Tonale. Leto kasneje se mu bo pridružil še številko manjši B-UV. Skupno obema, in v skladu z vse bolj priljubljeno temo elektrifikacije pogonskih sklopov, pa bosta bolj ali manj električno podprta tudi pogonska sklopa obeh. Tonale naj bi bil tako na voljo tudi kot priključni hibrid, manjši brat pa celo kot baterijsko električno vozilo.

Glede na vsesplošen premik trga v smeri bolj ali manj terenskih modelov je tovrstna širitev palete Alfe Romea povsem pričakovana. Kar pa avtofilom ni najbolj po godu, je dejstvo, da so prvotni načrti vključevali tudi kupejski GTV in športni 8C. Zdaj so se očitno spremenili in omenjenih modelov v njih ni več.

Manley je bodoče načrte z znamko Alfa Romeo pospremil še z razlago, da bodo v kratkoročnem obdobju portfelj znamke močno skrčili ter istočasno omejili investicije, vezane nanjo. Pri tem nameravajo znamko osredotočiti na že poznane odlike ter zmanjšati njeno navzočnost na globalni ravni. S tem bi posredno zmanjšali prekrivanje njenih modelov z ostalimi izdelki skupine.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "FCA pokopal upanje o prihodu Alfe Romeo GTV in 8C"


xxl
4 leta 5 meseci nazaj

Če mislijo še nadaljevati s Giulietto, je nujna posodobitev. Nov motor 1,3, asistenčni sistemi, led luči, radarski tempomat. Ko misliš, da si že dosegel dno…

 
S pomočjo Microsofta do vozniškega dovoljenja
Daimler s tremi samostojnimi poslovnimi enotami