Novice

Je Ferrari F8 Tributo osnovan na 488 Pisti?

Kar se je zadnje mesece šepetalo, so Italijani zdaj končno potrdili. Predstavili so namreč naslednika modela 488 GTB, ga opremili z izjemo močnim V8 turbobencinarjem ter ga poimenovali F8 Tributo.

Podobno kot 488 GTB in 488 Pisti tudi Tributu služi za osnovo 3,9-litrski V8, podprt s turbo pomočjo. Zanimivo je, da je ta enako zmogljiv kot v nabriti izpeljanki 488 Pista, saj tudi v F8 ponuja v uporabo največ 720 KM pri 8.000 vrt/min in 770 Nm pri 3.250 vrt/min. Človek se ob teh številkah težko znebi občutka, da gre dejansko za enak motor, a nekaj malega dvoma na to idejo meče točka doseganja največjega navora, ki je pri Tributu navedena 250 vrt/min višje kot pri Pisti.

Tako motoriziran F8 je minimalno počasnejši od Piste, saj opravi šprint do stotice v vsega 2,9 sekunde (Pista 2,85 sekunde), do 200 km/h v 7,8 sekundah (Pista 7,6 s) in neha pospeševati pri 340 km/h, kar je identično Pisti. Komaj omembe vredno počasnejše pospeševanje gre pripisati 50 kilogramov večji lastni masi F8 v primerjavi s 488 Pisto. O samem menjalniku Ferrari ne poroča, a najbrž s špekulacijo, da je ta enak sedemstopenjski dvosklopkovni možnosti, kot jo uporablja 488 Pista, ne bomo dosti zgrešili.

Kaže pa, da Pista ni darovala samo pogonskega sklopa, ampak tudi veliko večino druge tehnike avta. Tudi za Tributa naj bi bila v veliki meri razvita na dirkališču in se zato ne bo ustrašila izdatne uporabe tam. Temu naj bi bil namenjena posebej dodelan aerodinamični paket avta, vključujoč samosvojo namestitev nekaterih hladilnikov, in prilagodljiv sesalni sistem motornega polnilnega zraka.

Poleg glavnine opisane tehnike tudi karoserijska razmerja močno namigujejo, da je F8 Tributo pod zunanjo lupino pravzaprav izdatno osvežen 488, pa naj si bo to izhodiščni GTB ali našpičena Pista. Že res, da so mu namenili praktično vse nove elemente na površini (žarometi, zadnje luči, kompleten aerodinamični paket ipd.) in tudi za kabino Ferrari trdi, da so čisto vsi elementi lastni novincu, a nekako se ne moremo znebiti občutka, da se pod vsem tem zelo verjetno skriva predhodnikova mehanika. Glede na njeno fantastičnost v tem seveda ne vidimo nič slabega, a da je Ferrari za F8 Tributo začel razvoj s praznim listom papirja zelo verjetno tudi ne drži.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Je Ferrari F8 Tributo osnovan na 488 Pisti?"


dejc99
2 meseci 21 dni nazaj

Zakaj se mi zdi, da predstavljajo nove ferrarije pogostje kot cliote?

Tattoo-
2 meseci 22 dni nazaj

Sedaj so tudi že italijani začeli delati fecelift facelifta?

JG2
2 meseci 21 dni nazaj

Se strinjam, pravega naslednika F458 pa še kar ni. 488 in F8 sta res zgolj facelift F458 s turbino.

 
Evropska premiera modela Kia e-Soul v Ženevi
Abarth z novim 595 esseesse in posebno serijo 124 Rally Tribute