Novice

Fiatovo obujanje imena Tipo

Pri torinskem Fiatu so se odločili, da bodo svojo kompaktno limuzino, ki so jo javnosti prvič predstavili v Turčiji, poimenovali z na nekaterih trgih precej dobro znanim imenom iz njihove avtomobilske zgodovine.

Kompaktna limuzina, ki je bila prvič predstavljena meseca maja na avtomobilskem salonu v Istanbulu, bo sicer v Turčiji poznana kot »Egea«, na drugih trgih (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) pa kot »Tipo«. Ime Tipo je sicer nosil legendarni Fiatov kompaktni model, ki so ga proizvajali med leti 1988 in 1995, precej pogosto pa ga je bilo moč videvati tudi na slovenskih cestah.

Globalna limuzina, ki je bila do sedaj znana kot »projekt Fiat Aegea«, bo najprej na voljo na turškem trgu, kjer jo tudi proizvajajo, decembra pa se bo pokazala še v Fiatovih salonih v Italiji. V naslednjem letu naj bi se pojavila še na približno 40 trgih.

Štirivratna limuzina dolžine 4,5 metra bo na voljo s štirimi agregati (dva turbodizelska in dva bencinska), z močjo med 95 in 120 KM. Sparjeni bodo lahko tako z ročnim kot tudi z avtomatskim menjalnikom.

Avtomobil, ki ga proizvajajo v turški Bursi, bodo kasneje predstavili še v petvratni kombilimuzinski in karavanski verziji.

 Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan je pripravljen na Tokio
Kaj je novega v najbolje prodajanemu hibridu na svetu?