Novice

Nissan je pripravljen na Tokio

Nissan se bo na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavil s štirimi novitetami. Najbolj zanimiv je Evropejcem že poznan koncept Gripz, ob njem pa bodo izpostavili še prenovljeni Leaf ter povsem nova koncepta Teatro for Dayz in Vision Gran Turismo 2020.

Teatro for Dayz je znanilec mobilne prihodnosti

Nissan bo v Tokio pripeljal enega izmed najbolj odštekanih konceptov Teatro for Dayz. Koncept prikazuje vozilo, ki bo s svojim videzom in digitalno tehnologijo premamil vse mlajše kupce. Nissan si je pri snovanju zastavil dve vprašanji: kakšne vrste avtomobilov se bodo dotaknile internetne generacije in ali bo mladina sploh želeli voziti? Njihov odgovor – koncept Teatro for Dayz.

Ime je izpeljano iz italijanske besede ”gledališče” in imena Nissanovega mestnega malčka. Konceptni avtomobil se ponaša z inovativnim dizajnom in funkcijami, ki t.i. ‘spletni generaciji’ omogočajo ustvarjanje doživetij in njihovo takojšnje deljenje s prijatelji, tako v avtomobilu kot na spletu. Ustvarjen je bil na osnovi “neposlikanega platna”, njegova ključna lastnost je gladka bela notranjost, s katero armaturna plošča, sedeži in celo vratne obloge služijo kot neposlikano platno za izražanje. Za pogon skrbi električna baterija in ustvarja mobilno vozilo prihodnosti.

Nissan Vision Gran Turismo 2020 za igračarske navdušence

Nissanovo konceptno vozilo Vision Gran Turismo 2020 je konceptni športni avtomobil, ekskluzivno zasnovan za video igro Gran Turismo na konzoli PlayStation. Z njim želi japonski proizvajalec vozil še povečati Nissanovo prisotnosti v igri in drugje.

Novi Nissan Leaf z večjim električnim dosegom

Najbolje prodajano električno vozilo na svetu bo po letu 2010 prvič deležno prenove. Na tokijskem avto salonu bo Nissan razstavil novo različico, ki z enim polnjenjem prevozi do 280 kilometrov. Med poglavitne novosti sodita še sistem zaviranja v sili s predvidevanjem, namenjen pomoči voznikom pri preprečevanju čelnih trkov oziroma zmanjševanju posledic, ter opozorilnik za nenameren prestop voznega pasu. V Evropo bo zapeljal decembra letos.

Nissan Gripz napoveduje novo generacijo mestnih križancev

Koncept Gripz smo lahko prvič spoznali na salonu v Frankfurtu, zdaj pa ga bo Nissan še prvič prikazal na Japonskem. Koncept so zasnovali japonski in evropski oblikovalci, v njem pa so želeli združiti lastnosti in priročnost kompaktnega križanca z vznemirljivostjo in zmogljivostjo športnega avtomobila.

Poganja ga hibridni sistem, ki temelji na tehnologiji električnih vozil Pure Drive e-Power. Zunanjost konceptnega vozila Nissan Gripz je bila oblikovana s potezami “čustvene geometrije”. Tako so močni kontrasti upodobljeni z dinamično in napeto površino, ki jo prekinjajo ostrejše linije. V notranjosti je “instrumentna plošča v obliki razprtih kril“ z elegantnim tankim dizajnom, ki združuje krepkost in preprostost.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Nissan)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bodo kamere nadomestile vzvratna ogledala?
Fiatovo obujanje imena Tipo