Novice

Fiesta R2 je Fordova vstopnica v svet dirkanja

Ford v sodelovanju s podjetjem M-Sport Poland predstavlja izpeljanko modela Fiesta, prilagojeno za reli tekmovanja po pravilih FIA R2.

Fiesta R2 je zgrajena na osnovi serijskega modela Fiesta ST-Line in je prvi model, v celoti izdelan v prostorih podjetja M-Sport Poland v Krakowu. Poganja ga litrski trivaljnik EcoBoost iz serijskega modela, ki so mu podvojili moč, tako da sedaj pri 6.500 vrtljajih na minuto razvije 200 KM, 290 Nm največjega navora pa je na voljo pri 4.000 vrtljajih. Vgradili so novo razvit 5-stopenjski sekvenčni menjalnik podjetja Sadev, ki ga je po potrebi možno kombinirati s tremi različnimi razmerji diferenciala (23/57, 27/57, 32/77). Optimalno lego na cesti kot sestavni del podvozja omogočajo vzmeti podjetja Eibach, pri katerih je možna izbira med dvema stopnjama trdote, in nastavljivi blažilci znamke Reiger, opcijsko pa je lahko vgrajen tudi prečni stabilizator. Za vožnjo po različnih podlagah bosta na izbiro dve dimenziji športnih platišč OZ, medtem ko učinkovito zaviranje omogočajo zavorne čeljusti Alcon ob sprednjih AP Racing in zadnjih Alcon zavornih kolutih.

Za računalniško podporo skrbi nadzorni modul Life Racing F88, ki omogoča tri različne nastavitve anti-lag sistema za povečanje učinkovitosti turbine in M-Sport sistem za distribucijo moči.

Prejšnje različice Fieste R2 so v zadnjih desetih letih na tekmovanjih dosegle kar nekaj uspehov, v njih pa so se kalila tudi znana dirkaška imena, kot so Ott Tänak, Elfyn Evans, Craig Breen in Pontus Tidemand. Pričakujejo, da bo novo razviti dirkalnik v prihodnjem letu predstavljal dobro osnovo dirkačem v tekmovanjih pokala FIA Junior WRC Championship in obenem upajo, da se bo med njimi znašel tudi kakšen vrhunski dirkač prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, M-Sport Poland. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Tel Avivu so razkrili Škodo Scala
Cesarjeva nova oblačila