Novice

Fisker tudi s športno uporabnim križancem

Ameriška znamka Fisker, ki je nastala pod okriljem nekdanjega BMW-jevega oblikovalca Henrika Fiskerja, navkljub svetovni pandemiji koronavirusa še naprej razvija svoj prvi SUV. Že pred časom najavljen model Ocean sedaj počasi dobiva prve obrise.

Pri kalifornijski znamki Fisker, ki se je specializirala za električno gnana vozila višjega cenovnega razreda, so že pred letom dni napovedali prihod športno uporabnega križanca, ki ga sedaj počasi razkrivajo. Prvi detajli impozantnega športnega terenca, ki naj bi prišel med kupce prihodnje leto, na zunaj razkrivajo, da bi lahko šlo za precej zmogljivo terensko vozilo, na kar kažejo tako grobe terenske pnevmatike, kakor tudi obilica karoserijskih zaščit. Pri Fiskerju obenem omenjajo, da bi lahko bilo njihovo električno gnano terensko vozilo celo primerno za vojaške namene pri prevozu osebja, pri čemer bi lahko bil vojski zanimiv že zaradi nižjih stroškov vzdrževanja.

Fiskerejev SUV, s katerim želijo skakati v zelje Tesli X, Mercedes-Benzu EQC in Jaguarju i-Pace, se bo ponašal z dvema elektromotorjema, ki bosta črpala energijo iz litij-ionske baterije s kapaciteto 80 kWh. V idealnih razmerah naj bi prevozil malce manj kot 500 km ter pospešil od 0 do 100 km/h v izjemnih 3 sekundah. Cena? V ZDA naj bi se začela pri zgolj 37.499 dolarjih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fisker.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mazda ob stoletnici s posebno serijo
Hyundai podaljšuje garancijsko obdobje