Novice

Mazda ob stoletnici s posebno serijo

Japonski avtomobilski proizvajalec predstavlja posebno serijo svojih modelov, s katerimi nameravajo obeležiti stoto obletnico ustanovitve podjetja.

Avtomobili, ki bodo na voljo v sklopu posebne serije, bodo prepoznavni po barvni shemi modela R360, ki so ga predstavili leta 1960. Mikro avtomobil R360 s formo kupeja je zaradi svoje prodajne uspešnosti predstavljal enega od temeljev Mazdine ponudbe in utrdil položaj podjetja na področju avtomobilske proizvodnje. Prvi potniški avtomobil znamke je že v tistih časih predstavljal sodobnost in napredne tehnologije po načelih japonske filozofije kei, poganjal pa ga je bencinski motor v kombinaciji s samodejnim menjalnikom.

Mazdina serija 100th Anniversary Special Edition bo zajemala paleto aktualnih modelov v barvnih niansah bele (Snow Flake White Pearl Mica) in bordo rdeče (Burgundy), ki bo poleg detajlov notranjosti pri modelih z mehko streho tudi barva strehe. Pripadnost posebni seriji je izražena tudi v notranjosti, z barvo talnih oblog in posebnimi oznakami na vzglavnikih, medtem ko bo zunanjost, poleg barvne kombinacije, prepoznavna še po simbolih stote obletnice na sredinskih pokrovih platišč in na sprednjem odbijaču.

V preobleki posebne serije za obeležitev stoletnice podjetja naj bi bilo moč naročiti modele Mazda2, Mazda3 ter križance CX-30, CX-5 in CX-8, obe različici modela Mazda MX-5 ter model Mazda6, ki prihaja med zadnjimi. Na Japonskem so že pričeli s prednaročili, avtomobili posebne serije pa naj bi bili kasneje tudi na preostalih trgih na voljo za naročila, ki bodo potekala do 31. marca 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Mazda, Autocar. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo pospešuje razvoj programske opreme za samovozeče avte
Fisker tudi s športno uporabnim križancem