Novice

Hyundai podaljšuje garancijsko obdobje

Lastniki vozil Hyundai bodo veseli podaljšanja garancijskega roka zaradi omejenih možnosti servisiranja med pandemijo koronavirusa.

Korejski avtomobilski proizvajalec naj bi podaljšal veljavnost garancije avtomobilom s 5- ali 10-letno garancijo, ki se izteka v obdobju med letošnjim marcem in junijem, saj želijo vsem uporabnikom njihovih vozil zagotoviti možnost garancijskih popravil kljub trenutni situaciji v zvezi s pandemijo koronavirusa.

V ZDA naj bi se garancija podaljšala do 30. junija, z obveščanjem uporabnikov pa naj bi pričeli v prihodnjih dneh. Tudi drugod po svetu nameravajo podaljšati garancijo vsem vozilom, ki se jim le-ta izteka med letošnjim marcem in junijem, podaljšanje pa naj bi, odvisno od razmer, lahko podaljšali do tri mesece. Skupno naj bi podaljšanje zajelo okoli 1,2 milijona njihovih vozil na področju 175-ih držav.

Obenem poudarjajo, da kljub zaprtju mnogih prodajnih salonov servisni centri še naprej opravljajo svoje delo, v izogibanju osebnemu stiku med lastniki vozil in servisnim osebjem pa so uvedli tudi elektronski podpis servisne dokumentacije.

Po besedah Barrya Ratzlaffa, predstavnika znamke na ameriških tleh, je tokratna gesta korejske znamke še en primer izkazovanja skrbi za uporabnike njihovih vozil v sklopu programa Best Warranty, saj želijo strankam zagotoviti obisk servisov s čim manj nelagodja. Wonghong Cho, podpredsednik in direktor oddelka skrbi za uporabnike pri podjetju Hyundai Motor Company, pa poudarja, da se zavedajo dejstva, da ima trenutno mnogo uporabnikov omejen dostop do njihovih servisnih storitev, s podaljšanjem garancije pa jim želijo olajšati razmere in zagotoviti morebitna garancijska popravila kljub izteku jamstvene dobe njihovih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fisker tudi s športno uporabnim križancem
Nove fotografije koncepta Polestar Precept