Novice

Ford bo ustavil proizvodnjo Ka+

Nemci so potrdili, da s septembrom 2019 ustavljajo proizvodnjo Ka+, ki je na voljo na evropskem trgu.

S tem je jasno, da bo Fiesta ponovno postala najmanjši model v ponudbi Ford Europe.

Uvodne špekulacije o ustavitvi proizvodnje in posledičnem umiku malega Forda iz evropske prodajne mreže je potrdil Finn Thomasen, vodja produktne komunikacije v Ford Evropa. Pri tem je rekel, da je bila prodaja malega modela na stari celini, v primerjavi s prvima tekmecema, Renaultom Twingom še bolj pa Dacio Sandero, v zadnjem letu daleč pod pričakovanji. Dejstvo, da naj bi Ford Ka+ v letu 2020 dvigoval povprečje celokupne emisije CO2 skupine Ford, je Nemcem dodatno olajšalo sprejem odločitve.

Thomasen je sklep dodatno utemeljil z izjavo, da je umik malega Ka+ iz evropske ponudbe modelov v skladu s ciljem, da postane Ford Europe vzdržen avtomobilski proizvajalec z močno prodajno paleto, ki je osredotočena na segmente ter modele, ki gredo dobro v promet.

Bi pa znal imeti umik Forda Ka+ pozitiven vpliv na cenovno politiko Fieste. Tej se je, najbrž deloma tudi zaradi malo manjšega in cenovno razmeroma ugodno pozicioniranega Ka+, cena v povprečju z zadnjo generacijo modela konkretno dvignila. Umik manjšega in cenejšega modela pod njo bi tako lahko pomagal Fordu znižati spodnji cenovni prag pri Fiesti. Thomasen z molkom tega ugibanja ni niti potrdil niti ovrgel.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijeva vizija električno gnanega mestnega vozila
Mercedes-Benzov koncept GLB spaja prostornost z robustnostjo