Novice

Audijeva vizija električno gnanega mestnega vozila

Na avtomobilskem salonu v Šanghaju bo nemški Audi prikazal zanimivo vizijo električnega mestnega avtomobila, ki v določeni meri spominja na nekdanji model A2. Konceptni AI:me, kakor so ga poimenovali pri Audiju, namreč (podobno kot nekdaj A2) uvaja izjemno napredne tehnologije v segment malih mestnih avtomobilov.

Audijev model A2, ki so ga proizvajali med leti 1999 ter 2005, je v tistih časih predstavljal izjemno sodoben mali avtomobil, saj je ponujal precej naprednih tehnologij (npr. aluminijasta karoserija), ki do tedaj niso bile na voljo v avtomobilskem segmentu B. V duhu tovrstne filozofije želijo pri Audiju nekaj podobnega ustvariti tudi s konceptom AI:me, ki se ponaša z električnim pogonom, tehnologijo samodejne vožnje (4. stopnje) ter neštetimi povezljivostnimi možnostmi.

Novo Audijevo študijo, ki s strani rahlo spominja na nekdanji A2, poganja električni motor na zadnji osi, ki proizvede 170 »konjev«, vgrajena baterija pa ima kapaciteto 65 kWh. Okrog 4,3 metra dolgo vozilo, pri katerem so kolesa potisnjena na skrajne vogale, se obenem ponaša s prostorno notranjostjo, kjer so si oblikovalci dodobra dali duška z nekaterimi neobičajnimi detajli (npr. rastline).

Vozila predvidoma ne bomo videli v serijski obliki, a nakazuje določene oblikovne smernice prihajajočih Audijevih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bled, turistični biser z zeleno vizijo
Ford bo ustavil proizvodnjo Ka+