Novice

Ford Mustang: sodobna preobleka za avtomobilsko ikono

Znamke je najavila prihod novega Forda Mustanga, ki združuje šestdeset let tradicije z najsodobnejšimi tehnologijami.

Pri Fordu so poskrbeli za nadaljevanje zgodbe enega najbolje prodajanih športnih avtomobilov v svetovnem merilu, ki so ga v prvi generaciji predstavili leta 1964. Z osveženim videzom bo Mustang na voljo bo kot kupe ali kabriolet z zložljivo streho, v evropskih salonih znamke Ford pa naj bi že pričeli z zbiranjem prvih naročil.

2024_FORD_MUSTANG_CONVERTIBLE_06Sodoben oblikovalski pristop, povezan s tradicionalnim mišičastim videzom

Ford Mustang tudi ostaja prepoznaven po agresivnem videzu z izklesanim motornim pokrovom in mogočnimi zadnjimi boki, ki že šest desetletij poudarjajo njegov mišičast videz. V primeru kabrioletske različice je streho moč dvigniti ali spustiti v osmih sekundah, njena kompaktna zasnova pa tudi v primeru zložene strehe omogoča dovolj prostora v prtljažniku.

Posodobitve je bila deležna tudi notranjost z 12,4-palčno digitalno instrumentno ploščo v povezavi z 13,2-palčnim sredinsko nameščenim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema Sync 4. Ta omogoča brezžično integracijo mobilnih telefonov preko sistemov Android Auto in Apple CarPlay, 5G povezljivost in podporo pretočnemu predvajanju glasbe ter opcijsko z oblakom povezano navigacijo. V primerjavi s prejšnjo generacijo so podvojili računsko moč informacijsko-multimedijskega sistem, programska oprema iz sveta računalniških iger Unreal Engine pa omogoča množico prilagoditev z izbiro barv in vizualnih elementov ter podporo interaktivni animirani grafiki.

2024_FORD_MUSTANG_DARK-HORSE_26Zmogljivost zagotovljena

Za pogon novega Fordovega žrebca bo skrbel 5,0-litrski osemvaljnik (V8) s spremenjenim sistemom dvojnega dovoda zraka in sistemom aktivnega izpuha. Vozniku bo na voljo več voznih načinov, ki omogočajo prilagoditev odzivnosti vozila v odvisnosti od voznih razmer, del serijske opreme pa je tudi paket Performance. Opcijsko bo moč naročiti vzmetenje MagneRide, ki s trenutnimi prilagoditvami izboljšuje nadzor in udobje. Različica Mustang Dark Horse predstavlja osnovo na Mustangu zasnovanih motošportnih programov, ki bodo letošnje leto omogočili udeležbo Fordove avtomobilske ikone na različnih avtomobilskih tekmovanjih širom sveta, med druim tudi na dirkališčih Le Mans in Interlagos.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota ponovno številka ena pred Skupino Volkswagen
Mazdin oddelek za razvoj rotacijskih motorjev ponovno pričenja z delom