Novice

Mazdin oddelek za razvoj rotacijskih motorjev ponovno pričenja z delom

Pri Mazdi so se odločili za ponoven zagon razvoja rotacijskih motorjev v okviru oddelka za razvoj pogonskih sklopov.

Japonski avtomobilski proizvajalec s ponovnim zagonom enote za razvoj rotacijskih motorjev pospešuje raziskave in razvoj tehnologije na tem področju. Strokovnjaki oddelka RE Development Group naj bi se osredotočali predvsem na uporabo rotacijskih motorjev v vlogi podaljševalnika dosega.

Na poti k ogljični nevtralnosti

Ishiro Hirose, ki pri Mazdi skrbi za tehnološko področje, je razkril, da bo v okviru oddelka za razvoj rotacijskih motorjev 36 inženirjev skrbelo za razvoj novih tehnologij rotacijskih motorjev. Zagotovil je še, da bodo na poti k elektrifikaciji in ogljični nevtralnost kupcem še naprej ponujali atraktivne modele, zaenkrat pa pri Mazdi še ne razkrivajo, če bo v katerem od modelov prihodnosti rotacijski motor predstavljal tudi osnovni vir pogona. Zadnji Mazdin model, ki ga je poganjal rotacijski motor, je bil RX-8, z njegovo proizvodnjo pa so prenehali pred dvanajstimi leti.

Ponovna obuditev rotacijskega motorja v modelu MX-30

Kot vemo so pri Mazdi preteklo leto električnemu modelu MX-30 namenili rotacijski motor v vlogi podaljševalnika dosega in s tem najverjetneje že nakazali smernice uporabe tovrstnih motorjev v prihodnosti. Mazda MX-30 je sicer dvanajsti model japonske znamke z vgrajenim rotacijskim motorjem in je trenutno na voljo japonskim in evropskim kupcem.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Mustang: sodobna preobleka za avtomobilsko ikono
Nova Lancia Ypsilon: najprej omejena serija Cassina