Novice

Novi Ford Mustang bo razkrit v Detroitu

Premiera nove generacije legendarnega modela Ford Mustang je načrtovana za september na avtomobilskem salonu v Detroitu.

Izvršni direktor Forda Jim Farley je na družbenem omrežju Twitter potrdil prihod sedme generacije zmogljivega Forda Mustanga. Glede na do zdaj znane informacije naj bi bila tudi nova generacija modela Mustang na voljo z bencinskim motorjem V8 ter, kot je nakazano s ključnikom #SaveTheManuals in logotipom v objavi, še naprej ostaja tudi z možnostjo ročnega menjalnika.

Več podrobnosti zaenkrat še ni razkritih, iz nekateri vohunskih posnetkov protipov med testi pa lahko sklepamo, da so se Fordovi oblikovalci pri zasnovi nove generacije Mustanga odločili za evolucijsko pot. Poskrbeli naj bi predvsem za posodobitev originalne silhuete v skladu s trenutnim oblikovalskim jezikom znamke ob posodobitvi notranjosti, ki seveda skladno s trendi dobiva digitalno instrumentno ploščo in informacijsko-multimedijski sistem zadnje generacije.

Napredek naj bi bil viden tudi po tehnološki plati, v ponudbi naj bi ostala trenutna motorna paleta, seveda z določenimi izboljšavami in prirastkom moči. Kot korak naprej s časom pa naj bi hibridna tehnologija motorju V8 prinesla dodatne zmogljivosti, predvsem v dodatku navora pri nižjih vrtljajih.

Nova generacija Fordovega Mustanga bo razkrita 14. septembra na avtomobilskem salon v Detroitu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sono Motors razkriva produkcijsko različico električnega modela Sion
Dvajset let modela Audi RS 6