Novice

Ford naj ne bi zmanjševal proizvodnje v Evropi

Nedavno poročilo, v katerem so pri časopisu The Sunday Times objavili, da nameravajo pri Fordu v Evropi ukiniti večje število delovnih mest in prenehati s proizvodnjo nekaterih modelov, po Fordovih navedbah ne drži.

V članku, ki temelji na analizi investicijske banke in podjetja za finančne storitve Morgan Stanley, je bilo objavljeno, da namerava Ford v Evropi ukiniti okoli 24.000 delovnih mest in iz proizvodnje umakniti modele, katerih prodaja ne dosega željenih številk. Tako naj bi po navedbah časopisa The Sunday Times prenehali s proizvodnjo modela Mondeo, že pred tem pa je prišlo na dan, da razmišljajo tudi o ukinitvi proizvodnje družinskih enoprostorcev.

Ford je po odzivih javnosti pripravil izjavo, v kateri trdijo, da zaenkrat ne razmišljajo o večjih spremembah glede proizvodnje določenih modelov, saj njihova ponudba na evropskih trgih trenutno zajema najbolj obsežno paleto različnih modelov vozil do zdaj. Njihovi načrti za prihodnost naj bi namreč temeljili na željah in potrebah strank. Glede Mondea so zapisali, da še naprej ostaja del njihove proizvodnje na evropskih tleh, proti koncu leta pa bo deležen določenih posodobitev, med katerimi so nove kombinacije pogonskih sklopov, osvežitev zunanjosti in notranjih elementov ter izboljšave hibridne različice. V izjavi za javnost so zapisali še, da je v medijih objavljeno število delovnih mest, ki jih nameravajo ukiniti, čista špekulacija, prav tako pa so zanikali tudi trditve, da razmišljajo o ukinitvi proizvodnje modelov Galaxy in S-Max, ki jih poleg Kuge in Connecta proizvajajo v španski Valenciji.

Kljub vsemu bo, glede na nedavno objavljene finančne rezultate drugega četrtletja, potrebno pošteno prenoviti poslovni načrt njihovega delovanja v Evropi, da bi dosegli zastavljeni dolgoročni cilj (6 % dobiček iz poslovanja).

Avtomobilizem.com   (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotina Corolla s karavanskim zadkom
Mercedes-Benz EQC za vstop Nemcev v električno ero