Novice

Ford oživlja Pumo

Fordov model Puma, ki so ga izdelovali med letoma 1997 in 2002, se ponovno vrača. Za razliko od istoimenskega kupeja, ki so ga izdelali v približno 133 tisoč primerkih, je nova Pumi čistokrvni mali križanec, s katerim želijo konkurirati Volkswagnu T-Roc, Seat Aroni in ostalim.

Pri znamki Ford so zaenkrat pokazali zgolj obrise prihajajočega malega križanca, ki bo pozicioniran med Ecosportom in pravkar predstavljeno Kugo. Z njim se želijo uvrstiti v enega prodajno najbolj zanimivih avtomobilskih segmentov, ki je trenutno med kupci praktično najbolj zaželen. Vendar pa naj bi nova Puma navkljub svojim kompaktnim zunanjim meram (v dolžino bo merila cca. 4,2 metra) ponujala znotraj dovolj prostora ter se ponašala z enim najbolj radodarno odmerjenih prtljažnikov v tem razredu (456 litrov).

O tehničnih značilnostih novega Fordovega križanca, ki se bo znašel v prodajnih salonih v naslednjem letu, zaenkrat še ni dosti znanega. Proizvajalec je razkril le to, da se bo pod motornim pokrovom med drugim vrtel tudi litrski Ecoboost trivaljnik s tehnologijo blagega hibrida, ki bo proizvedel 155 »konjev« največje moči.

Novo Pumo bo Ford proizvajal v svojem obratu v romunski Craiovi, kjer so do sedaj izdelovali tudi enoprostorski B-Max. Popolno razkritje novega modela pa naj bi se zgodilo v poletnih mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagnovi e-Golfi samostojno po Hamburgu
Toyota, GM in Ford usklajeno v razvoj standardov avtonomnih vozil