Novice

Ford širi družino različic Active še na Tourneo Connect in Transit Connect

Ford je dodal na seznam izvedenk Active med drugim tudi večnamenski Tourneo Connect. Novinca je moč v Veliki Britaniji že naročiti, dobave prvim kupcem pa stečejo konec letošnjega leta.

Kot smo že vajeni iz Fieste in Focusa Active, so spremembe predvsem kozmetične narave, nekaj pa jih služi tudi izboljšanju funkcionalnosti modela. Med slednje vsekakor spadata zaščitni plošči podvozja spredaj in zadaj ter za 24 milimetrov privzdignjeno podvozje, med prve pa terensko navdahnjene črne nelakirane plastične obrobe na boku ter spodnjem delu avta. Medte ko tudi modeli Active ostajajo samo spredaj gnani, pa so primaknili možnost doplačila za pravo mehansko zaporo diferenciala, ki ga dobavljajo področni specialisti Quaife. Dodali so še poseben režim sistema nadzora nad oprijemom, ki je prilagojen na način, da prednosti mehanske zapore diferenciala izkoristi v največji možni meri.

Kot se za sodobne »pustolovske« različice spodobi, je Tourneo (ali Transit) Connect ozaljšan tudi s posebnimi 17-palčnimi lahkimi kolesi in samo njemu lastno masko motorja. V kabini se loči od običajnih sorodnikov še po posebnih prevlekah z modrimi detajli. Ne manjka jasno niti cela četica danes »obveznih« vozno-asistenčnih pripomočkov.

Turneo / Transit Connect Active lahko žene eden od dvojice 1,5-litrskih EcoBlue dizlov, s 100 ali 120 KM. Na področju menjalnikov je moč izbirati med ročnim šeststopenjskim ali osemstopenjsko avtomatiko, pri čemer je zapora diferenciala dobavljiva samo v povezavi z ročnim menjalnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Ford širi družino različic Active še na Tourneo Connect in Transit Connect"


meganer
3 leta 8 meseci nazaj

Za začetek naj dajo en normalen motor not, pol pa začenjajo seštevati popuste pa bo še kak na cesti.
Malo za šalo malo zares.

 
Jaguar Land Rover razvija sistem brezkontaktnega upravljanja
Mitsubishi na evropskem trgu brez novih modelov