Novice

Geely je investiral v malezijski Proton in britanski Lotus

Kitajski holding Zhejiang Geely, lastnik avtomobilskih znamk Volvo, Lynk&Co in Geely, je v sredo odkupil od DRB-Hicom še 49,9 odstotkov Protona, ki je obenem lastnik proizvajalca športnih vozil Lotus.

Če je bila pred kratkim, po neuradnem umiku Geelyja, za nakup Protona edina kandidatka skupina PSA, je zgodba dobila filmski zasuk. Ob dogovoru se je Geely dokopal še do 51-odstotnega deleža v britanskem Lotusu. Zaenkrat podrobnosti o poslu, ki bo uradno podpisan ob koncu julija, niso znane.

Že septembra je podjetje DRB-Hicom iskalo kupca za Proton. Malezijski avtomobilski proizvajalec je vrsto let delal izgubo, zato sta ponudbi oddala le Geely in skupina PSA, ki je pod svoje okrilje pred kratkim uvrstila znamko Opel. Pri DRB-Hicom so Proton od malezijske vlade kupili leta 2012, toda žal niso uspeli preobrniti trenda ter podjetja izkopati iz rdečih številk. V letu 2015 so tako prodali le 102.000 vozil.

Kljub temu, da Proton v zadnjih letih doživlja vzpone in padce bi bil njegov nakup lahko koristen za veliko avtomobilsko korporacijo. Kupec bi z nakupom Protona dobil dva obrata z letno proizvodno kapaciteto do 350.000 vozil. Poleg uveljavljenega imena na rastočem jugovzhodnem azijskem trgu Geely z nakupom Protona pridobi pravico za izdelavo vozil, ki bi jih lahko brez dodatne obdavčitve prodajali 10 članom Zveze držav Jugovzhodne Azije (Association of Southeast Asian Nations).

Ena zanimivejših pridobitev je seveda lastništvo v rastočem proizvajalcu Lotus. Poleg inženirskega znanja imajo Britanci vse višje prodajne številke, podjetje pa je končno izboljšalo prodajne rezultate. Skupaj z Geelyjem, ki je dodobra preobrazil Volvo, bi lahko Lotus z dodatnim kapitalom pošteno zaživel. Že nekaj časa želijo izdelati športni terenec, vendar zaradi pomanjkanja sredstev to do sedaj ni bilo mogoče.

”Geely Holding jsamozavestno gleda v prihodnost Protona, popolnoma bomo spoštovali znamkino zgodovino in kulturo za obnovo nekdanje slave s pomočjo Geelyjeve inovativne tehnologije in sredstev za upravljanje. Obenem želimo izkoristiti celoten potencial vozil Lotus in jim pomagati k naslednji fazi razvoja, zahvaljujoč našim pridobljenim izkušnjam pri oživitvi Volva,” je dejal Daniel Donghui Li, glavni finančni direktor holdinga Geely.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Lotus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subarujeva strategija elektrifikacije
Tudi Izraelci izdelujejo svojo brezžično polnilno cesto