Novice

Subarujeva strategija elektrifikacije

Znamkino prvo električno vozilo bo zasnovano na obstoječem modelu.

Tudi Subaru se pridružuje dirki elektrifikacije modelne palete, nanjo so se pripravili že z uvedbo modularne platforme, na kateri je zasnovana aktualna generacija Impreze.

V letošnjem letu naj bi po navedbah Bloomberga pri Subaruju za raziskave in razvoj porabili kar 1,2 milijarde dolarjev. Del denarja naj bi bil namenjen razvoju priključnohibridnega pogonskega sklopa, ki ga na trgu nekateri pričakujejo že v naslednjem letu – v modelu XV (Crosstrek) ali pri prihajajočem večjem križancu, ki bo opremljen s tremi vrstami sedežev in so ga aprila letos na salonu v New Yorku napovedali s konceptom Ascent.

Ob tem pri japonski znamki razvijajo tudi povsem električen pogonski sklop. O Subarjevem prvem velikoserijskem električnem modelu ni dosti informacij, a je izvršni direktor Yasuyuki Yoshinaga potrdil, da bo šlo za izvedenko obstoječega modela: “Če že obstaja atraktiven Subarjev model, kot je na primer križanec XV, si ga bo morda zaželel kupec v Pekingu, kjer mu bo dovoljeno kupiti izključno električno vozilo. Če ni električne izvedenke, ga ne more kupiti.”

Nadgradnja obstoječega modela z električno izvedenko je v primerjavi z razvojem novega modela bistveno bolj stroškovno učinkovita, proizvajalcu pa se v tem primeru ni potrebno povezovati s konkurenti, kar mu omogoča večji tržni delež.

Po pričakovanjih naj bi Subaru prvi električni model predstavil na trgu pred letom 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kozmetična prenova Fiatovega enoprostorca
Geely je investiral v malezijski Proton in britanski Lotus