Novice

Geely kupcem dostavlja ključe novih avtomobilov z droni

Kitajski avtomobilski proizvajalec na izbranih lokacijah na področju Kitajske uvaja avtomatizirano dostavo kupcem avtomobilov, ki poteka brez fizičnega stika med predstavniki podjetja in kupci.

V časih strogih ukrepov v boju s koronavirusom so mnoga podjetja postavljena pred izziv, kako nadaljevati svoje poslovanje v skladu z ukrepi, ki preprečujejo nadaljnje širjenje okužb ter pri tem učinkovito opravljati svoje poslanstvo. Posledično je mnogo podjetij na Kitajskem vstopilo v dobo robotov, kjer proizvodnja in večina z njo povezanih opravil poteka avtomatizirano, pod nadzorom sistemov umetne inteligence.

Tudi pri enem največjih kitajskih avtomobilskih proizvajalcev, podjetju Geely,  so svoje poslovanje ustrezno prilagodili ter pričeli z dostavonovih vozil kupcem na način, ki ne ogroža nobenega od vpletenih. S pomočjo mreže prodajalcev uvajajo dostavo naročenih vozil na naslov kupca, vsak avtomobil pa pred dobavo temeljito razkužijo s pomočjo ionizacije. V izogib osebnemu stiku med predstavniki podjetja in kupcem so se odločili, da ključe vozila izročijo kupcu s pomočjo drona, ki jih pripelje pred vhodna vrata ali celo na balkon.

Takšen način dostave so pri podjetju Geely uvedli v sklopu novega sistema spletne prodaje, ki so ga pričeli uvajati 10. februarja. V njem ponujajo možnost konfiguracije naročenega vozila, izbiro načina financiranja ter sklenitev zavarovanja, ena od možnosti pa je tudi naročilo zgoraj opisane dostave na dom. Do sedaj naj bi na ta način prejeli že preko 10.000 potrjenih naročil, kar 110.000 uporabnikov pa je izrazilo zanimanje za nakup avtomobila njihove znamke v bližnji prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Geely.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Norveški preizkus dosega električnih avtomobilov v zimskih pogojih
Aston Martin po več kot 50 letih spet sam razvija motor