Novice

Geely uvaja novo znamko okolju prijaznejših vozil

Kitajski avtomobilski proizvajalec pod okriljem nove znamke elektrificiranih vozil Galaxy predstavlja prva priključno-hibridna modela.

Kitajski avtomobilski proizvajalec Geely ima z novoustanovljeno znamko Galaxy ambiciozne načrte, saj naj bi v roku prihodnjih dveh let pod njenim okriljem predstavili sedem novih modelov. Da mislijo resno, so potrdili s predstavitvijo prvih dveh priključno-hibridnih modelov, ki sta bila razkrita v okviru dogodka v kitajskem mestu Hangzhou. Tam so predstavili tudi koncept kupejevske limuzine Galaxy Light.

Javnosti so razkrili model špornega terenca Galaxy L7 in limuzine Galaxy L6, ki bosta kupcem na voljo s priključno-hibridnim pogonskim sklopom. Oba modela sta nastala v skladu z novim oblikovalskim jezikom prihodnosti, ki je bil zasnovan posebej za njihovo novo znamko in bo poudarjal njeno identiteto.

Predstavljena modela sta zasnovana na konstrukcijski osnovi E-CMA, za njun pogon pa bo skrbela zadnja generacija pogonskega sklopa NordThor 8848 z izboljšanim toplotnim izkoristkom in do 15 odstotkov nižjo porabo goriva. V obeh bo prvič vgrajen tudi nov baterijski sistem Aegis, ki zagotavlja zaščito pred vžigom baterijskih celic v primeru trka ter v povezavi s sistemom nadzora v oblaku natančneje predvidi in prepreči pregrevanje baterij in druge kritične situacije, s čimer podaljšuje njihovo življenjsko dobo za 20 odstotkov. Športni terenec L7 naj bi z enim rezervoarjem prevozil 1.370 km ob porabi goriva 5,23 l na sto prevoženih kilometrov, iz mirovanja do 100 km/h pa bo pospešil v 7,5 s.

Verjetno ni potrebno dodatno poudarjati, da bodo modeli znamke Galaxy opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo tudi v notranjosti, kjer bo za delovanje operacijskega sistema Galaxy-N skrbel Qualcommov Snapdragon 8155. Zagon sistema naj bi trajal le pol sekunde, vozila pa bodo imela povezavo z Geelyevimi sateliti, ki bodo omogočali centimetrsko natančnost za delovanje navigacije in asistenčnih sistemov.

Galaxy L7 in Galaxy L6 naj bi bila prvim kupcem na voljo v letošnjem tretjem četrtletju, proti koncu letošnjega leta pa naj bi jima sledil še popolnoma električni Galaxy E8.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Geely.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pininfarina Batista z rekordnim pospeševanjem
Osvežitev za Hyundai i10