Novice

Prvi Geelyjev SUV na platformi CMA

Potem ko so pri švedski znamki Volvo in njenem lastniku Geelyju že pred časom razvili povsem novo skupno prilagodljivo arhitekturo CMA, predstavlja kitajski proizvajalec svoj prvi SUV na omenjeni platformi.

Prvi Geelyjev SUV, ki bo nastal na tovrstni modularni arhitekturi, so pri kitajskem proizvajalcu poimenovali z oznako FY11, s svojo kupejevsko obliko pa naj bi v zelje skakal celo modelom, kot sta BMW X4 ter Mercedes-Benz GLC Coupe. A četudi najnovejši Geelyjev SUV sloni na najnovejši koncernski platformi CMA, ki so jo sicer pri znamki Volvo uporabili že pri modelu XC40, pa naj bi bil od slednjega opazno večji ter se uvrščal razred višje.

Kitajski proizvajalec je o tehničnih značilnostih prihajajočega križanca zaenkrat še skrivnosten, zaenkrat je znano zgolj to, da bo ena izmed pogonskih opcij tudi dvolitrski prisilno polnjen bencinski agregat. Omenjeni štirivaljnik naj bi proizvedel 238 »konjev« največje moči ter se ponašal s 350 Nm najvišje navorske vrednosti. Kupcem bo na voljo tudi različica s štirikolesnim pogonom.

Ali bo omenjeni Gellyjev kupejevski SUV kdaj na voljo tudi na stari celini, zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Geely.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežitev Forda Mondeo dodaja hibridno tehniko v karavan
Hyundai nadgrajuje sistem zračnih blazin