Novice

Osvežitev za Hyundai i10

Hyundai razkriva osveženo podobo mestnega malčka i10, ki bo še naprej na voljo tudi v bolj športni različici N Line.

Hyundai je svojemu najmanjšemu modelu i10 namenil prenovo na sredini življenjskega cikla, ki z osvežitvijo videza zunanjosti in notranjosti ter novimi barvnimi kombinacijami ohranja stik s tekmeci.

Aktualna generacija modela i10 je bila prvič predstavljena v letu 2019 in v skladu z načelom evolucije dobiva sodobnejši videz. Izražajo ga spremembe sprednjega dela z drugačnim odbijačem in masko ter osvežena grafika zadnjih LED luči. Ob dopolnjeni barvni paleti, ki dobiva dva nova barvna odtenka (Lumen Grey in Meta Blue), bodo videz zaokrožila še nova 15-palčna aluminijasta platišča, medtem ko različica i10 N Line ob spremenjenih lučeh dobiva novo zasnovo 16-palčnih platišč.

V notranjosti bodo ob modri ambientalni osvetlitvi na voljo novi vzorci in barve tekstilnih oblog, prepoznavnost različice N Line pa bodo poleg oznak zagotavljali še rdeči kontrastni vstavki. V osveženih različicah modela i10 bo standardno na voljo digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 4,2 palca in 8,2-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema z možnostjo brezžične povezave mobilnega telefona za uporabo sistemov Android Auto in Apple CarPlay. Poleg kamere za vzvratno vožnjo in možnostjo brezžičnih posodobitev, bo razširjen tudi nabor asistenčnih sistemov Hyundai Smart Sense.

Glede na to, da pri korejski znamki ob predstavitvi novosti niso podali nobenih specifikacij pogonskih sklopov, lahko sklepamo, da motorna paleta ostaja enaka. Trenutno za pogon modela Hyundai i10 skrbijo 1,0 MPi – litski bencinski trivaljnik z 49 kW (67 KM), štirivaljni 1,2 MPi (62 kW/84 KM) in turbinsko podprt 1,0 TGD-i, ki v različici i10 N Line ponuja 74 kW (100 KM).

S proizvodnjo prenovljenih modelov Hyundai i10 naj bi pričeli aprila v turškem obratu Izmit, prvi primerki pa naj bi prišli v evropske prodajne salone v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osvežitev za Hyundai i10"


1 leto 26 dni nazaj

Mestni malček bi moral bit hybrid ..

 
Geely uvaja novo znamko okolju prijaznejših vozil
Nissan še intenzivneje v elektrifikacijo