Novice

Genesis prihaja v Evropo šele leta 2020

Kljub temu, da so pri Hyundaju že pred dvema letoma uvedli samostojno luksuzno podznamko Genesis, bodo lahko evropski kupci njihove avtomobile kupili šele leta 2020. Pri korejski znamki namreč želijo evropskemu trgu ponuditi celotno paleto modelov, od limuzine srednjega razreda do športno uporabnega terenca.

Hyundajeva podznamka Genesis, ki ubira podobno pot, kot so jo pred časom japonski Lexus, Infiniti in Acura, ima sicer v trenutni modelni paleti dva modela. Prvi je prestižna limuzina G90, ki nagovarja petične kupce, ki so do sedaj pogledovali k Mercedes-Benzovi seriji S, drugi pa je manjši model G80, s katerim želijo konkurirati Audiju A6 ter BMW-jevi seriji 5.

Prvi mož znamke Genesis, Manfred Fitzgerald, je na tokratnem avtomobilističnem dogodku Pebble Beach Concours d’Elegance obelodanil javnosti, da morajo imeti v svojem portfelju več modelov, če želijo vstopiti na evropski trg. Največ upanja polagajo na prihajajoči srednje velik model G70, s katerim želijo skakati v zelje BMW-jevi seriji 3 ter Audiju A4, ter srednje velik SUV z oznako GV80. Slednji naj bi se dodobra naslanjal na študijo, ki so jo predstavili na letošnjem avtomobilskem salonu v New Yorku, v serijski izvedbi pa bi se lahko na trgu pojavil že leta 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znamka Jeep: Great Wall bi, FCA zanika
Toyotina ideja za boljšo varnost in preglednost