Novice

Znamka Jeep: Great Wall bi, FCA zanika

Po objavi novic, da se za nakup evropskega koncerna FCA zanima več kitajskih avtomobilskih proizvajalcev, so se začela vrstiti ugibanja in izjave vseh vpletenih.

Okrog skupine FCA se pogosto dviguje veliko prahu, pogosto tudi na račun izjav njihovega kontroverznega izvršnega direktorja Sergia Marchionneja, seveda pa tudi zato, ker imajo v lasti nekaj izjemnih znamk avtomobilov, ki so pospeševale ali pa še vedno pospešujejo utrip zvestim privržencem: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks in SRT. Znamko Ferrari, ki je bila prav tako del prepoznavnega portfelja, so lani izločili v samostojno enoto, koncern pa ima poleg naštetih avtomobilskih znamk v svojem premoženju še dobavitelje Comau, Magneti Marelli, Mopar in Teksid.

Po objavah medijev, da bi lahko skupina FCA dobila novega kitajskega lastnika, so za začetek kar trije od štirih vpletenih kitajskih avtomobilskih proizvajalcev zanikali svoje namere o nakupu znamk skupine FCA – predstavniki podjetij Guangzhou, Geely in Dongfeng so v ločenih izjavah uradno dali vedeti, da jih nakup ne zanima. Po logiki izločanja nam je na seznamu ostalo le še podjetje Great Wall, največji kitajski proizvajalec športno uporabnih vozil in križancev, ki se bo med drugim letos predstavil v Frankfurtu s svojo prestižno znamko Wey.

Le nekaj dni kasneje je podjetje Great Wall Motor Co. potrdilo svoj interes po nakupu znamke Jeep. V elektronskem sporočilu za Automotive News je predsednica Wang Fengying izrazila njihovo zanimanje, predstavnik za stike z javnostmi pa je dodal, da bi jim znamka Jeep v premoženju podjetja pomagala pri načrtih, da bi postali resen igralec na trgu šporno uporabnih modelov: “Zelo nas zanima znamka Jeep, ki jo pozorno spremljamo že dlje časa. Naš strateški cilj je postati največji svetovni proizvajalec vozil SUV. Nakup globalne SUV znamke Jeep bi nam pomagal hitreje in boljše doseči zastavljeni cilj.”

Po oceni analitika Adama Jonesa (Morgan Stanley) znaša ocenjena vrednost znamke Jeep 33,5 milijard ameriških dolarjev – več kot vse ostale znamke pod streho skupine FCA. Ni torej prav logično, da bi jo bili pripravljeni prodati ločeno od (vsaj nekaterih) drugih znamk, saj gre verjetno za njihov največji pogajalski adut.

V včerajšnji izjavi za javnost je skupina FCA zapisala: “V odgovoru na tržna ugibanja o potencialnem interesu podjetja Great Wall Motors za znamko Jeep, Fiat Chrysler Automobile potrjuje, da se podjetje Great Wall Motors ni obrnilo nanj v povezavi z znamko Jeep ali katerokoli drugo zadevo, ki je povezana z njegovim poslovanjem. FCA je v celoti zavezan k svojem načrtu za obdobje 2014-2018, v katerem so bili do sedaj doseženi vsi zastavljeni cilji in je do zaključka le še šest kvartalov.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Automotive News, Auto Express. Foto: Avtomobilizem.com.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW M5 odpira novo poglavje s štirikolesnim pogonom M xDrive
Genesis prihaja v Evropo šele leta 2020