Novice

Giulietta odhaja v pokoj

Pri legendarnem italijanskem proizvajalcu Alfa Romeo so sporočili, da bodo konec tega leta dokončno prenehali s proizvodnjo modela Giulietta. Po predhodnih napovedih bo omenjeni model zamenjal športno uporabni Tonale, ki naj bi našel precej več kupcev.

Alfin predstavnik segmenta C, ki ga proizvajajo že vse od leta 2010, pri čemer je vmes doživel zgolj manjše kozmetične olepšave, tako ne bo dobil svojega naslednika. In četudi je šlo za enega lepših in bolj ekskluzivnih modelov v razredu, kjer sicer na evropskih tleh kraljuje Volkswagnov Golf, pa je le stežka našel kupce. V zadnjem letu jih je bilo v Evropi zgolj dobrih 15.000.

Zato ne čudi, da so pri italijanskem proizvajalcu, ki se sicer ne more pohvaliti s kakšnimi blestečimi prodajnimi rezultati, vse sile usmerili v razred športno uporabnih križancev, ki so trenutno precej bolj priljubljeni. Model Giulietta bo tako zamenjal dolgo pričakovani Tonale, ki so ga v konceptni obliki že pokazali v lanskem letu. Srednje velik križanec, ki si bo kar nekaj sestavnih delov delil s koncernskim Jeepom (Renegade, Compass), naj bi pričeli proizvajati v začetku prihodnjega leta. Kot prva Alfo Romeo bo na voljo tudi s priključno-hibridnim pogonskim sklopom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Giulietta odhaja v pokoj"


4 leta 16 dni nazaj

Oblikovno meni osebno poraz (sploh glede na to da gre za alfo), vozne lastnosti in motorji (sploh 1750 tbi) je top. Pozabiš na vso plastiko in zastarelo notranjost (podobno kot megan rs prejšne generacije!).

frgo
4 leta 16 dni nazaj

Vozil sem jo takoj ko je prišla ven, skoraj 10 let nazaj. 1.4 turbo 170 konj. Res je bila kvaliteta notranjosti obupna, ampak sem ji to vse odpustil, ko sem jo žgal po ovinkih in jo šparal po avtocesti. Malokrat sem imel tak nasmešek na obrazu, sploh pa v tako poceni avtu. Čeprav alfe vedno dobro izgledajo, ne glede na leta, pa se ji v primerjavi s konkurenco že pozna.

tha_man
4 leta 16 dni nazaj

Jaz nad kvaliteto notranjosti nisem imel posebnih pripomb, zdela se mi je celo nadpovprečna za razred. Oblikovno žal korak nazaj v primerjavi s 147, ki ima res kul notranjost, predvsem pa so me motili ergonomski faili. Čudna pozicija sedenja, preblizu naslon za levo nogo, nedostopnost gumba za nastavljanje naklona sedeža (z uro na roki dobesedno nemogoče opravilo), nobenega prostora zadaj itd…

Za vozit je bla pa fajn. Ampak tud ne tako fajn kot moja bivša Alfa. Preveč uglajena, ni blo tistega pravega zvoka motorja in vrtenja. Še vedno pa boljša od večine konkurence, posledično sem bil enkrat precej blizu nakupa.

xxl
4 leta 16 dni nazaj

Obupna kvaliteta notranjosti? No, no, tako hudo pa spet ni bilo. Materiali so bili čisto povprečni in primerljivi. Zdaj ji res manjka full led, acc in asistenčni sistemi. Je pa imela (ima) amortizerja na prednjem pokrovu, kot zanimivost. 😉

frgo
4 leta 16 dni nazaj

Tisti knofi od prezračevanja toliko da niso stran odpadli že pri novi 😀 Res obupno ceneno. Mogoče pa so bile take samo čisto taprve. Ampak to s temi knofi je bolj kot nepomembna opomba pri drugače hudem avtu. Še danes bi jo imel z veseljem in nasmeškom.

xxl
4 leta 15 dni nazaj

Meni ni nič odpadlo, razen bunkice ročice menjalnika, šlamparija prve serije. Primerjava s 147 drži, se strinjam tha_man, imel sem tudi njo. Kljub večji medosni, je placa bilo enako, ampak, lahko sem sedel spredi in zadi, kljub svojim 192, enako kot zdaj v T-Roc.

xxl
4 leta 16 dni nazaj

Lepo jo je bilo vozit od 2011 do 2015. Še enkrat bi jo kupil za primerno ceno.

 
Prve podrobnosti električne platforme PPE
Novi Audi A3 Sportback že v prodaji