Novice

Novi Audi A3 Sportback že v prodaji

Po mednarodni spletni predstavitvi četrte generacije modela v začetku marca prihaja Audijeva modelska uspešnica tudi na slovenski trg.

Predvidoma naj bi ga slovenskim kupcem predstavili v letošnjem juniju, ko si bo moč v živo ogledati celovito kombinacijo športnosti in digitalizacije pod karoserijo novega modela. Športnost utelešena znotraj kompaktnih proporcev poudarja dinamični značaj, ki ga na sprednjem delu zaznamujejo široka mreža hladilnika in velike odprtine za zajem zraka. V skladu s sodobnimi smernicami oblikovanja bočne linije potekajo od sprednjih žarometov do zadnjih luči, medtem ko je, kot nova prvina Audijevega oblikovanja, površina pod njimi usločena navznoter in še bolj izrazito poudarja loke koles. Novost v tem segmentu so digitalne dnevne luči matričnih LED žarometov, sestavljenih iz točkovnega polja v velikosti 3 x 5 LED segmentov z zmožnostjo prikaza posebnih grafik, ki poskrbijo za prepoznavnost novega Audija A3.

Duh športnosti in dodelanost nove generacije sta razvidna tudi v sami notranjosti, na novem izbirniku prestav, okrasnih elementih iz aluminija in ogljikovih vlaken, markantnih vratnih kljukah in črni panelni optiki instrumentne plošče. Armaturna plošča je popolnoma osredotočena na voznika in vsebuje elemente iz Audijevih modelov višjega razreda ter je serijsko opremljena z 10,1-palčnim zaslonom na dotik, ki je integriran na njeni sredini. V ozadju koncepta upravljanja multimedijskega sistema je tokrat novi modularni sistem tretje generacije, ki ima desetkrat večjo procesorsko moč od predhodnika.

Tudi na slovenskem trgu bo na začetku novi Audi A3 na voljo z enako motorno paleto kot drugod po Evropi. Sestavljajo jo 1,5-litrski bencinski TFSI (110 kw / 150 KM) in dve različici dizelskega 2,0 TDI, s 85 kW (115 KM) ali 110 kW (150 KM), odvisno od izbire pa so agregati v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom S tronic. Kmalu po prihodu na trg naj bi sledili različici z 1,0-litrskim motorjem TFSI (81 kW / 110KM) in 1,5-litrskim TFSI  s sistemom blagega hibrida, kasneje pa naj bi bile na voljo še priključno-hibridna različica, različica g-tron s pogonom na zemeljski plin, najmočnejši S3 ter možnost štirikolesnega pogona quattro.

Predprodaja nove generacije modela A3 se je v številnih evropskih državah pričela pretekli mesec, prva vozila pa naj bi kupci prejeli v začetku maja. Cena vstopnega modela z bencinskim litrskim motorjem TFSI z 81 kW (110 KM) se na slovenskem trgu prične pri 25.400 evrih, ceno ostalih različic pa si lahko ogledate v priloženem ceniku. Prihod na trg naj bi zaznamovala posebna različica Audi A3 Sportback edition one, ki bo na voljo z ekskluzivno opremo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche Slovenija, Audi.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novi Audi A3 Sportback že v prodaji"


Skyen
4 leta 15 dni nazaj

Respect Audiju, da so edini na tej platformi iz celotnega koncerna ohranili gumbe za nastavitev temperature.

xxl
4 leta 15 dni nazaj

Tile, na fotkah, so vsak 50+ najbrž. 🙂

 
Giulietta odhaja v pokoj
Honda bo do leta 2024 predstavila dva nova električna modela