Novice

Prve podrobnosti električne platforme PPE

Ena od prednosti velikosti skupine Volkswagen se kaže v tem, da lahko istočasno potekajo razvojne aktivnosti na številnih rešitvah in komponentah bodočih avtomobilov. Ena takšnih so platforme bodočih električnih modelov.

Nemci bodo imeli v kratkem na voljo kar štiri različne električne platforme. Prva je danes daleč najbolj poznana MEB, ki so jo razvili v Wolfsburgu in nudi osnovo Volkswagnovemu baterijsko-električnemu ID.3, ki naj bi zapeljal na ceste še letos. MEB platforma bo, podobno kot MQB platforma pri klasično gnanih modelih, služila kot osnova množici cenovno dostopnejših baterijsko-električnih modelov skupine Volkswagen.

Druga je platforma MLB, ki so jo razvili pri Audiju in na kateri se že več mesecev vozijo serijski e-troni, v kratkem pa se jim pridruži še »športnejše« oblikovan e-tron Sportback. Tretja platforma nosi kratko oznako J1, razvili pa so jo v Stuttgartu pri Porscheju. Prvi model na njeni osnovi je Porschejev model Taycan. Slednji pa ne bo dolgo edini, saj imajo pri Audiju v sklepni fazi razvoj konceptualno podobnega Audija e-tron GT; njegovo serijsko podobo nam bodo predstavili še v letošnjem letu, na trg pa zapelje najverjetneje prihodnje leto.

Četrta platforma sliši na ime PPE, za njen razvoj pa so združili moči Audijevi in Porschejevi inženirji. Kot namiguje že njen naziv Premium Platform Electric, bo namenjena baterijskim električnim modelom, postavljenim višje na cenovni in prestižnostni lestvici. Nemci so nam zdaj zaupali prve podrobnosti njej, na primer dejstvo, da se bo (enako kot platforma J1) tudi PPE ponašala z visokonapetostno 800-voltno zasnovo baterije, katere trpežnost in uporabnost na dolgi rok bo zagotavljal učinkovit sistem toplotnega upravljanja. Po zaslugi zelo visoke napetosti baterije bo ta dopuščala tudi izredno visoke stopnje polnjenja in sicer tudi do 350 kilovatov. Prevedeno to v časovni okvir: polnjenje s takšno intenzivnostjo bi dovoljevalo polnjenje baterije v vozilih s platformo PPE do 80-odstotnega stanja v vsega 20 minutah.

Nemci pravijo, da bo platforma PPE namenjena modelom, kot so Audi A4 in boljši, njena prilagodljivost pa jim bo omogočala ponuditi trgu tako klasične limuzine, kot tudi danes tako zelo popularne SUV-e različnih velikosti in izpeljank. Audi in Porsche ob tem nista pozabila še enkrat poudariti, da bodo modeli na PPE platformi, zaradi bistveno boljše izrabe prostora baterijsko-električnih vozil, ponujali boljšo notranjo izrabo prostora kot primerljivo veliki klasično gnani modeli.

»Vstopni« modeli na platformi PPE bodo gnani zadaj, seveda pa bodo Nemci ponujali tudi možnost močnejših izpeljank z vsekolesnim pogonom in vektorskim deljenjem pogonske moči med posamezna kolesa.

Prvi model, ki bo postavljen na platformi PPE, je napovedan za leto 2021, četudi nam ne Audi ne Porsche še nista zaupala, kateri model to bo. Prav tako tudi ni jasno, katera od znamk bo prva predstavila serijski model na tej platformi. Po dosedanjih informacijah pa je možno, da bo prvi s platformo PPE Audi. Konec 2019 nam je namreč namignil na model, ki je konceptualno in velikostno spominjal na Audi A5 Sportback. Dodatno je Audijev šef oblikovanja Marc Lichte dal vedeti, da imajo v razvoju model, podoben e-tronu GT, a v velikosti Audija A4. Naslednja opcija je Porschejev baterijsko-električni Macan, a zanj je že znano, da zapelje na tržišče »šele« 2022, torej leto kasneje, kot je napovedan prvi model z novo platformo.

Avtomobilizem (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropska avtomobilska industrija pred resno krizo
Giulietta odhaja v pokoj