Novice

Googlovi zemljevidi bodo olajšali iskanje električnih polnilnic

Pri Googlu pripravljajo posodobitev, ki bo s pomočjo umetne inteligence lastnikom električnih vozil dodatno olajšala pot do električnih polnilnic.

Google bo v eni od prihodnjih posodobitev aplikacije Google Maps omogočil prikaz dodatnih napotkov za lažji dostop do električnih polnilnic, ki se pogosto nahajajo v skritih ali oddaljenih kotičkih parkirišč ali garažnih hiš.

AI_summaries.width-format-webpDodatni napotki do izbranega polnilnega mesta

Za razliko od bencinskih črpalk, ki so v veliki večini dobro označene in na vidnih lokacijah, je mnogo polnilnih postaj za električna vozila postavljenih na bolj odročnih mestih in včasih skoraj skritih pred očmi mimovozečih. Pri Googlu so za svoje zemljevide pripravili novo funkcionalnost, ki bo olajšala življenje lastnikom električnih vozil, saj naj bi že kmalu Googlovi zemljevidi prikazovali dodatne napotke za dostop do električnih polnilnic. Navodila naj bi ob pomoči umetne inteligence nastajala na podlagi odzivov in komentarjev uporabnikov, ki jih puščajo na različnih internetnih portalih

Nove funkcionalnosti bodo kmalu na voljo tudi v vozilih z informacijsko-multimedijskimi sistemi na podlagi Androida, ki že v osnovi uporabljajo aplikacije ameriškega tehnološkega velikana. Prikaz polnilnih postaj na področju trenutne lokacije naj bi postal samodejen, brez potrebe po dodatnem iskanju, poleg tega pa naj bi bili istočasno prikazani tudi podatki o razpoložljivosti in zmogljivosti polnilnih postaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Inside EVs. Foto: Google.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Mustang: 60 let legendarnega modela
Citroën C3 Aircross: škatlast sedemsedžnik