Novice

Umetna inteligenca podpira nove prikaze aplikacije Google Maps

Google je predstavil nove možnosti prikaza, ki jih bo aplikacija Google Maps omogočala ob uporabi orodij umetne inteligence.

Uporabniki Googlovih zemljevidov bodo deležni dodatnih funkcionalnosti, ki bodo na voljo po zaslugi izboljšav ob podpori umetne inteligence. Na voljo bodo nove možnosti izbire prikaza načrtovanih poti ob izbiri pogleda Immersive View, nekaj novosti pa bo na voljo tudi v okviru uporabe orodja Lens.

maps-immersive.widthObogatena resničnost najprej na omejenih območjih

Ob uporabi umetne inteligence si bo možno že pred pričetkom potovanja ogledati  celoten potek poti in okolico. Izdelavo realističnega tridimenzionalnega pogleda bo omogočalo združevanje posnetkov Street View s posnetki iz zraka, ta možnost pa bo v začetku na voljo le na omejenih območjih. Uporaba bo podprta na področju evropskih mest Amsterdam, Barcelona, Firence, Pariz in Benetke, pa tudi v Londonu in Dublinu, poleg Tokia pa tudi v večjih ameriških mestih, kot so New York, Las Vegas, Los Angeles in San Francisco ter San Jose, Seattle in Miami. V primeru potovanja na neznano destinacijo si jo bodo uporabniki Googlovih zemljevidov lahko vnaprej ogledali ob pomoči pogleda obogatene resničnosti, ki bo med drugim ponujala vpogled v notranjosti objektov, kot so letališča ali železniške postaje.

In-car_experience.maxNavigacija z izboljšanim prikazom okolice

Nekaj uporabnih novosti so pri ameriškem tehnološkem velikanu namenili tudi uporabnosti Googlovih zemljevidov ob rabi navigacije v avtomobilih, ki bo z razširjenim prikazom stavb in izboljšanim prikazom cestnih pasov olajšala vožnjo do izbranega cilja. Ameriškim uporabnikom bo omogočen tudi prikaz prednostnih prometnih pasov za vozila z več potniki, evropskim uporabnikom pa nameravajo s pomočjo umetne inteligence ponuditi nadgrajen pregled hitrostnih omejitev. Poleg tega bo lastnikom električnih vozil na voljo še več informacij o posameznih polnilnih mestih, umetna inteligenca pa bo dodatno obogatila tudi možnosti in rezultate iskanja ob uporabi iskalnika.

Avtomobilizem.com   (Vir: Carscoops, Google.       Foto in video: Google.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni motor nove generacije je plod sodelovanja Renaulta in Valea
Bliža se konec največje stavke v zgodovini ameriške avtomobilske industrije