Novice

Ford Mustang: 60 let legendarnega modela

Te dni mineva šestdeset let od predstavitve prve generacije Fordovega ikoničnega modela, ki že celo desetletje ostaja najbolje prodajani športni avtomobil v svetovnem merilu.

Ford Mustang je bil prvič predstavljen leta 1964 na avtomobilskem salonu v New Yorku in je že v prvem letu od pričetka prodaje postavil rekord s 418.000 prodanimi avtomobili. Ob častitljivem jubileju avtomobilske ikone so pri Fordu napovedali dve novosti, ki bosta na voljo evropskim kupcem.

2024Ford_Mustang_CaliforniaSpecial_2Mustang California Special v Evropo prinaša bistvo ameriškega sloga zahodne obale

Na staro celino že kmalu prihaja nov model Mustang California Special, ki predstavlja poklon posebni različici iz leta 1968. Na voljo bo v osmih barvnih odtenkih, vključno srebrno Iconic in modro Vapour z značilnimi stranskimi črtami v kombinaciji modre in črne ter 19-pačnimi platišči iz lahke zlitine in črno obrobljenimi sprednjimi žarometi. Notranjost bo na voljo z oblazinjenjem Navy Pier in usnjenimi sedeži. Na voljo bo tudi v karoserijski izvedbi Mustang GT kabriolet z možnostjo izbire 6-stopenjskega ročnega ali 10-stopenjskega samodejnega menjalnika v povezavi  s 5-litrskim bencinskim motorjem V8. Za nov, temnejši poudarek bo poskrbljeno ob izbiri paketa Nite Pony, ki ga bo možno naročiti pri obeh izvedbah Mustanga GT – kupejevski in kabrioletski. V paketu Nite Pony so vključena črno lakirana platišča, črna streha, pokrovi ogledal in obrobe žarometov ter črno obarvani emblemi konja.

2024FordMustangMach-E_Rally_02Mustang Mach-E Rally za zabavo na neutrjenih cestah

Od konca tega meseca bo v Evropi možno naročiti tudi novo različico električnega modela Mustang Mach-e, ki je zasnovan po navdihu Fordove zgodovine v svetu reli tekmovanj. Poganjal ga bo električni pogonski sklop s 358 kW (486 KM) moči in 950 Nm navora, vožnjo izven asfaltnih cest pa bo omogočalo prilagojeno vzmetenje, ki zagotavlja višji odmik od tal. V evropskih prodajnih salonih naj bi bil kmalu v omejenem številu na voljo tudi Mustang GTD, ki na običajne ceste prinaša zmogljivost in napredno tehnologijo dirkalnih različic Fordovega Mustanga.

V šestdesetih letih obstoja in sedmih generacijah Fordove avtomobilske ikone so izdelali in prodali že več kot deset milijonov primerkov modela Mustang, ponaša pa se tudi s številnimi dosežki v svetu avtomobilskega športa.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pionir še ni rekel zadnje: drastična prenova za Nissan Qashqai
Googlovi zemljevidi bodo olajšali iskanje električnih polnilnic